IMPULSGRILLING: Ingen grunn til å planlegge grillkosen et halvt døgn i forveien. Foto: Getty Images/iStockphoto
IMPULSGRILLING: Ingen grunn til å planlegge grillkosen et halvt døgn i forveien. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Laks

Rett fra fryseren og rett på grillen

Du kan legge frossenfisk rett på grillen. Ikke tar det lenger tid å grille heller!

Publisert
Har solen plutselig tittet fram etter flere dager med regn? Frister det å flytte ut i hagen og grille? Impulsgrilling krever mindre planlegging enn vi gjerne tror!

Det er nemlig ingenting i veien for å legge frosne fiskefileter rett på grillen. Det gjelder både laks, ørret og hvit fisk.Og den frosne fisken smaker like godt som fersk.

En norsk undersøkelse har tidligere vist at de færreste av oss klarer å smake forskjell på frossen og fersk laks, skriver Forskning.no. Med andre ord kan du spare mye penger på fisken du legger på grillen.

LES OGSÅ: Sunnest å grille på lav temperatur

IKKE BARE LAKS: All slags fisk kan grilles uten å tine først. Foto: Getty Images/iStockphoto
IKKE BARE LAKS: All slags fisk kan grilles uten å tine først. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Tar bare 10 minutter

Ifølge Findus.no skal frosne laksefileter som legges rett på grillen, kun grilles i rundt 10 minutter.

Bare sørg for at grillen er klar før du legger råvarene på. En gassgrill er varm etter rundt fem minutter, mens en kullgrill trenger en liten halvtime før den er klar (grillkullet skal være dekket av hvit aske).

– Følg med på fisken under grillingen, du kan også se på fiskekjøttet om det er ferdig. Ta fisken av varmen like før du ser og kjenner at den har fått en fast konsistens helt gjennom, er deres tips.

Og husk at fisken fortsetter å steke på ettervarme, også etter at den er ferdig på grillen. Foretrekker du laks som er litt rosa i midten, tar du bare filetene av litt tidligere.

LES OGSÅ: Supermaten du bør legge på grillen

Husk folie og olje

Når du griller fisk kan det lønne seg å bruke alleminiumsfolie mellom risten og fisken. Pakk fisken inn i små pakker, alene eller sammen med grønnsaker. Du kan også legge fisken rett oppå, men da er det smart å brette folien i to slik at den blir litt lettere å håndtere.

Et smart tips er å smøre litt olje på folien. Da unngår du at fisken setter seg fast.

Og vil du krydre eller marinere fisken, kan du gjøre det både før og underveis. Akkurat som når du griller ferdig tint fisk. Men, vær klar over at marinader som inneholder sukker lettere svir seg.

LES OGSÅ: Legg grønnsakene i vann før du griller dem

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer