øvelser

Rett timing gir perfekt kropp

Skal du få maks utbytte av treningen, bør du legge de ulike øktene til riktig tid på dagen.

Rett timing gir perfekt kropp
Publisert
Sist oppdatert
All trening er god trening, uansett hva du velger og når du velger å gjøre det. Men hvis du vil få mest ut av kroppen din og maksimere effekten av de ulike treningsøktene, bør du både tenke på hva du trener og når du trener.I morgentimene, for eksempel, vil du ha bedre utbytte av enkel kondisjonstrening enn kompliserte styrkeøvelser som krever mye av deg mentalt. Liker du bedre å legge treningen til kveldstid, bør du være obs på at du ikke avslutter økten like før du skal til sengs - da kan du få problemer med å sove.KK har rådført seg med tre treningeksperter og fått deres råd om hvilke treningsformer som passer best til morgen, middag og kveld. Jill Jahrmann, treningsfaglig ansvarlig for SATS og KKs faste treningsekspert, Pella Refsnes, ansvarlig for styretrening hos Olympiatoppen og Espen Tønnesen, doktorgradsstipendiat ved Norges Idrettshøgskole, uttaler seg alle om når du bør trene hva.Les deres råd og sjekk det opp mot dine egne vaner - det er enkelt å miste motivasjonen hvis du forsøker å trene på et tidspunkt da kroppen din trives bedre med andre øvelser enn de du har valgt.
 • Anbefalinger for morgenfugler
 • Anbefalinger for deg som trener på dagtid
 • Anbefalinger for kveldstrenere
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer