Omelett

Retten som passer til alle døgnets tider

Sunt, kjapt og superenkelt. Få ekspertenes beste omelett-tips!

OMELETT: Mange ser på omelett som en enkel frokost, men du kan fint spise dette til middag også. Fyll på med ingredienser du liker og ha for eksempel en salat eller en brødskive ved siden av. Foto: Kamila Cyganek - Fotolia
OMELETT: Mange ser på omelett som en enkel frokost, men du kan fint spise dette til middag også. Fyll på med ingredienser du liker og ha for eksempel en salat eller en brødskive ved siden av. Foto: Kamila Cyganek - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å smelle sammen en enkel omelett er veldig kjekt, da det ikke bare kan være en super frokost og fungere fint som et mettende lunsjalternativ, men også fordi det kan redde deg om du trenger en kjapp middag.

Du tenker kanskje at omelett ikke er et fullverdig måltid og at du fort vil bli sulten igjen, men ifølge matekspertene kan en omelett bli nokså mektig om du bruker de rette ingrediensene.

LES OGSÅ: Slik lever du sunnere på budsjett

En undervurdert middag

Marit Røttingsnes Westlie, som har bloggen Fru Timian, forteller til KK.no at hun tror mange ikke ser på en omelett som et helt måltid.

- Jeg tror mange undervurderer omelett når det kommer til det å spise det til middag. Jeg leste en sak i avisen i helgen hvor en mor og hennes voksne datter ble intervjuet. Datteren fortalte at hun mintes at de pleide å spise brødskiver til middag i barndommen, og det bekreftet moren. Og slik er det jo fortsatt.

- I mitt hode er brødskiver med for eksempel en god omelett på en helt super middag. Du trenger jo egentlig ikke brød en gang. Du kan helt fint spise omelett alene med for eksempel en god salat ved siden av til middag. Dette spiste vi masse av i barndommen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer