RØD FISKESUPPE: Overrask venner og familie med rød fiskesuppe! Foto: All Over Press
RØD FISKESUPPE: Overrask venner og familie med rød fiskesuppe! Foto: All Over Press Vis mer

Dagens Sunne

Rød fiskesuppe

Fiskesuppe er perfekt middag, forrett eller kveldskos. Gjort på et øyeblikk!

Publisert
Til 2 personer

Dette trenger du:

1 kg ferske blåskjell
400 g seifilet eller annen hvit, fast fisk
1 løk
1 ss olje
100 g purre
100 g fennikel
2 tomater
3 dl fiskekraft- eller buljong
salt og nykvernet pepper
100 g grovt brød

Slik gjør du:
1. Skyll og rens blåskjellene for skjegg. Kast dem som er ødelagte eller ikke lukker seg når du dunker dem litt på benken.
2. Del fisken i mindre biter.
3. Snitt løk i biter og stek i olje sammen med hakket purre, fennikel og hakkede tomater i 2-3 minutter.
4. Hell i buljong og kok opp.
5. Ha i blåskjell og fisk, dekk med lokk og la det putre lett i ca. 4 minutter.
6. Smak til med salt og pepper. Server med brød.

Et godt tips:

Et lett dryss med urter på toppen gjør suppen enda vakrere. Bruk bladpersille, vanlig persille, duskene fra fennikelen eller blader fra stangselleri. Stangselleri er forresten veldig godt i rød fiskesuppe. Ha i hakkede biter fra to stangselleri i stedet for fennikel. Du kan også ha i en boks tomater i stedet for to ferske. Da får du litt mer suppe, men det gjør jo ingenting.

LES OGSÅ: Slank med suppe

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer