Rødvin

Rødvin på resept

Høres vin på resept vilt ut? Det kan være fremtiden!

Publisert
Sist oppdatert
Det er mye en lege kan forskrive på resept, men foreløpig har ikke vin noe her å gjøre. Men i framtiden blir dette kanskje mulig.Slank med rødvinHer er bakrusfri vinI en svensk studie ser man nå på hvilken effekt rødvin har på helsa, for å se om leger i framtiden bør gi rødvin på resept – blant annet for å motvirke hjerte- og karsykdommer. I tre måneder skal 25 frivillige testdeltakere drikke ett eller to glass rødvin om dagen, skriver Dagens Medisin.

Mange positive effekter

– Jeg tipper at vi kommer til å finne en hel del positive effekter av alkoholen, sier professor Fredrik Nyström ved Hälsouniversitetet i Linköping, ifølge Sveriges Radio, Ekot. Og han legger til:– Kanskje vil dette åpne for at det er greit å anbefale daglig, moderat inntak av alkohol til de som har høy risiko for hjerte- og karsykdom.Snarveier til et lengre livBlodig biff + rødvin = suntI løpet av testperioden skal mennene drikke to glass rødvin hver, mens kvinnene skal drikke ett glass rødvin hver. En annen gruppe, også på 25 personer, skal være helt avholdende i samme periode. Etterpå skal man blant annet se nærmere på hvor mye fett som er i blodet og leveren til de som er med i studien.

Godt for hjertet

Tidligere studier har antydet at et måteholdent inntak av rødvin kan redusere risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdom. Derfor er alkohol godt for hjertet Men dersom legen skal forskrive rødvin på resept trenger en mer omfattende studier der for eksempel sosial tilhørighet og livsstilsfaktorer trekkes inn, skriver Dagens Medisin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.