Helse & Livsstil

Røykere drikker mer

Ny forskning peker i retning av at røykere kan drikke mer før de blir fulle. Det kan føre til flere alkoholskader hos nikotinslavene.

Festrøyker? Å kombinere nikotin og alkohol kan ha uheldige effekter.
Festrøyker? Å kombinere nikotin og alkohol kan ha uheldige effekter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I forbindelse med en studie som nylig ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Alcoholism: Clinical & Experimental Research, har amerikanske forskere ved Texas A&M University har gitt rotter niktotin, og siden alkohol, for å se hvordan de to stoffene påvirket hverandre. Rottene som fikk niktotin, hadde lavere promille enn de «ikke-røykende» rottene. Forskerne mener dette skyldes at nikotinen får alkoholen til å bevege seg saktere inn i tarmene, hvor størsteparten av alkoholopptaket til blodet finner sted.Hvis dette viser seg å være tilfelle også hos mennesker, frykter forskerne at røykere - i tillegg til de negative helseeffektene ved selve røykingen - jevnt over drikker mer og derfor kan pådra seg større problemer som følge av røykingen.- Det er ut til at sigarettrøyking fører til større inntak av alkohol, sier en av legene som ledet studien, Wei-Jeun Chen, til BBC Health. Chen er opptatt av at røykere skal være obs på den mulige koblingen mellom røyking og lavere promille, slik at de har dette i mente når de drikker. Røyking minsker nemlig ikke bakrusen i det hele tatt.Forskerne er også bekymret for at røykere kan ha vanskeligere for å nyttiggjøre seg av medisin i pilleform, dersom det er slik at nikotin senker farten på tømmingen av magen også hos mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer