Røyking

Røyking kan gi skilsmisse

Enda en grunn til å stumpe sigaretten.

SKILSMISSERISIKO: Hvis begge parter røyker, er skilsmisserisikoen på 19 prosent. Tror du tobakk kan påvirke forholdet? Foto: Colourbox
SKILSMISSERISIKO: Hvis begge parter røyker, er skilsmisserisikoen på 19 prosent. Tror du tobakk kan påvirke forholdet? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Tror du røyking kan føre til forholdsbrudd?Hvis du ønsker et langt og lykkelig ekteskap, bør du holde deg unna sigarettene.

Også mannens alder og ønske om barn kan spille inn.

Dette ødelegger flest forhold

Det viser en studie ved Australian National University, melder nettstedet Fri.dk.

Forskerne har fulgt 2.500 gifte par i en periode på seks år for å identifisere hvilke faktorer som øker risikoen for skilsmisse.

Bør dere gjøre det slutt?

Resultatene viser følgende...

Nei
 
32 (54%)
Ja
 
22 (37%)
Usikker
 
5 (8%)

Røyking:

Kun 8 prosent av ikke-røykende par ble skilt i løpet av undersøkelsen. Hele 19 prosent av parene hvor begge røykte gikk fra hverandre. Hvis kun den ene av partene røykte, var skilsmisseraten fremdeles høy – rundt 17 prosent.
Kvinnelige røykere mister 14,5 år

Mannens alder:

Er han 9 år eldre eller 2 år yngre enn kvinnen, fordobles risikoen for skilsmisse. Det samme er tilfellet hvis han er under 25 når han blir gift.
Den perfekte aldersforskjellen

Tidligere ekteskap:

Gifter du deg for andre eller tredje gang er oddsene for å holde sammen lavere enn for par som gifter seg for første gang. Spesielt hvis begge har vært gift to ganger tidligere.
5 feil gifte kvinner gjør

Skilte foreldre:

16 prosent av de som har skilte foreldre blir det samme selv.
Skilsmissebarn skiller seg oftest

Ønske om barn:

Hvis kvinnen har et brennende ønske om å få ett barn til, går det galt i hele 18 prosent av ekteskapene. Dersom det er mannen som ønsker seg en liten attpåklatt, er det 14 prosent som skiller seg. Par som er enige om antall barn har en skilsmisserate på rundt 10 prosent.
Slik bevarer du kjærligheten

Hele undersøkelsen kan du lese her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer