Vekt Og Kosthold

Rydd opp i kjøleskapet, og gå ned i vekt

Gjør som med klærne - finn ut hva du bør kvitte deg med, hva du beholder og hva du bør kjøpe!

Ser kjøleskapet ditt slik ut? Ta en liten rydderunde, hr skal noe stemmes ut! Foto: All Over Press Norway
Ser kjøleskapet ditt slik ut? Ta en liten rydderunde, hr skal noe stemmes ut! Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kjøleskapet er som regel en usunn bombe, full av fet, sukker- og saltholdig mat og tomme kalorier.Med et kjøleskap fullt av mat som gjør godt, er det lettere å ta smarte valg.Kanskje er det noe du alltid har i kjøleskapet som du strengt tatt kunne klart deg uten? Og kanskje kjøper du inn for lite magert kjøttpålegg, og trenger påfyll i grønnsakskuffen?Vi åpnet kjøleskapet og lot ernæringsfysiolog Anette Skarpaas vurdere innholdet. Se hva hun svarte.LES OGSÅ: Sørg for at kjøleskapet ikke er for fullt

Dette mener eksperten

Middagspølser: – Bytt ut med kalkunpølser og begrens inntaket av farsemat generelt. Spis heller magert kjøtt som kylling, indrefilet av svin og okse og fisk. Lett melk: – Behold, bytt eventuelt ut med ekstra lett eller skummet.Yoghurt: – Bytt ut søte fruktyoghurter med Yt-produktene, eller naturell-varianten som du tilsetter litt bær og frukt i. Da får du i deg mye mindre sukker.Salami: – Bytt ut med magrere kjøttpålegg med under 10 gram fett per 100 gram. Lettsalami, kokt skinke, kalkunpålegg og roastbeef er gode alternativer.Majones: – Bytt ut med lett majones og spis det sjelden. Inneholder sunne fettsyrer, men masse kalorier. Har du for vane å bruke majones, reduserer du mange kalorier ved å kutte den helt ut. Prim: – Inneholder masse sukker. Bør byttes ut.Jordbærsyltetøy: – Kan byttes ut med banan om du ønsker noe søtt.Ost: – Bytt til andre proteinrike påleggsvarianter. Selv lettgulosten inneholder en del mettet fett, men du sparer kalorier om du fortsatt ønsker å bruke noe gulost. Husk å bruke samme mengde.Egg: – Behold. En fin proteinkilde som metter godt.Ketsjup: – Bruk med måte. Inneholder en del sukker. Brelett: – Behold, men bruk med måte, for det fort blir en del kalorier.Saft: – Bytt til sukkerfritt, og aller helst vann.Salat: – Behold. Og øk inntaket betraktelig til lunsj og middag.LES OGSÅ: Setter du melkekartongen din i kjøleskapsdøra? Les dette!

Flere kjøleskapstips

Is og desserter kan byttes ut med vaniljekesam og bær eller frukt når du har behov for noe søtt.Bytt søte yoghurter med cottage cheese tilsatt frukt. Inneholder lite fett og mer protein.Helfete meieriprodukter som rømme og fløte bør kuttes ut, reduseres eller byttes ut med magrere varianter. Matyoghurt og kesam er for eksempel gode alternativer til rømme.Gå gjennom kjøkkenskapene dine i samme slengen. Har du snacks og sjokolade som du småspiser av på kveldene? Bli kvitt det!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer