Tips

Ryddig i rekordfart

9 tips som halverer tiden du bruker på rengjøring før helgen.

Publisert
Sist oppdatert
Ønsker du et skinnende rent hjem på null komma niks? Da bør du følge disse 9 rådene, anbefaler det kjente kvinnemagasinet MarieClaire.
 • Hater du å vaske?
 • Bli en turbo-vasker
 • 17 råd mot tidsklemma
 • 1. Rengjør ofte

  Jo renere det er, jo mindre tid må du bruke på rengjøring. Gjør det til en gyllen regel å alltid rydde opp etter seg selv: Ta oppvasken, smulene på bordet og matgørra i kjøkkenvasken med en gang, så slipper alt å hope seg opp.

  2. Tørk støv

  Å tørke støv tar lite tid, men gjør stor forskjell. Jamie Novak, forfatter av boken 1000 Best Quick and Easy Organizing Secrets, gir følgende råd: Skyll gamle sokker i varmt vann, vri dem til de er fuktige, ta dem på hendene og sett i gang! Dette tipset gjør det også lettere å komme til på vanskelige områder, for eksempel på persienner, takvifter og bilderammer.

  3. Ha orden på utstyret

  Når du skal rydde, ha alt rengjøringsutstyret i en bøtte som du kan ta med deg rundt i leiligheten. Slik sparer du mange dyrebare minutter, og du slipper å gruble over hvor du hadde Jif´en sist.

  4. Tenk flekkvis

  Hvis hele gulvet er rent, bortsett fra noen små flekker, ikke vask hele greia. Ta bare det synlige skittet. Dersom du går inne med sølete sko, er det også best å vaske etter seg med en gang. Det er nemlig mye verre å få vekk møkket når det tørker inn.

  5. Kast, kast, kast

  Jo flere ting du har, jo mer må du rengjøre. Ikke ta vare på alt mulig dilldall.

  6. Rett – ikke rydd

  For eksempel kan hele stua plutselig se ryddig ut hvis du retter putene på sofaene og legger alle bladene i en fin bunke.

  7. Spre oppgavene

  Gjør ulik rengjøring på forskjellige dager. For eksempel kan du støvsuge en dag, og tørke støv den neste. Når du sprer oppgavene ut over uka, får du mer tid til deg selv samtidig som ryddingen ser ut til å gå raskere. Det er også lettere å sette i gang når du vet at du er ferdig om noen få minutter og ikke må sette av hele ettermiddagen.

  8. Få større rekkevidde

  Å gå til innkjøp av en ekstra lang skøyteledning kan spare mye tid. Det betyr at du kan støvsuge hele hjemmet – uten å måtte dra kontakten ut av veggen en eneste gang.

  9. Lei hjelp

  Hvis du har råd til det, kan det lønne seg å leie en hushjelp – tidsmessig i alle fall. Han eller hun kan komme annenhver uke og gå skikkelig over gulver, vinduer, vegger og bad. Alt som gjenstår for deg da, er småryddingen. LES OGSÅ:
 • ABC i kjøkkenhygiene
 • Det skjulte husmorgenet
 • Oppvask gir bedre sex
 • Kvinner gjør fortsatt mest husarbeid
 • Gifte menn gjør mindre husarbeid
 • Tastaturet er skitnere enn dosetet
 • Pinlig med lat partner
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer