<strong>FØRSTE DATE:</strong> Ekspertene mener du gjør lurt i å avslutte daten allerede etter en liten time.  Foto: berc - Fotolia
FØRSTE DATE: Ekspertene mener du gjør lurt i å avslutte daten allerede etter en liten time. Foto: berc - Fotolia Vis mer

Dating

Så lang bør første date være

Kan avgjøre om det blir full klaff eller ikke.

Publisert
Sist oppdatert
Dating er ikke for amatører, og spesielt kan det første møtet by på en del ekstra nerver. For uansett hvor lave skuldre du forsøker å ha, så er forhåpningene der. Kan han være den rette?

KK.no har derfor bedt to eksperter om råd: Anna Bofeldt, som er markedssjef i datingtjenesten Match.com og Peder Kjøs, som er psykolog og samlivsekspert.


De mener det er flere triks som øker sjansen for «full klaff» betraktelig.

LES OGSÅ: Ikke snakk om dette på date

<strong>OFFENTLIG STED:</strong> Møt daten din på en restaurant eller kafé, i alle fall ikke hjemme alene.  Foto: (c) Tammy Hanratty/Corbis/All Ov
OFFENTLIG STED: Møt daten din på en restaurant eller kafé, i alle fall ikke hjemme alene. Foto: (c) Tammy Hanratty/Corbis/All Ov Vis mer

Første date: Maks én time

Bevisst valg av sted for daten er for eksempel en relativt enkel måte å legge til rette for god stemning.

Det bør ikke være for formelt og stivt, og det beste er om miljøet ikke er helt ukjent for deg.

– Velg et sted hvor dere kan snakke sammen og samtidig gjøre noe sammen, helst noe begge liker. For noen er det fint å gå tur, andre trives på kafé, restaurant eller på et kunstgalleri, sier Peder Kjøs til KK.no.

Ved å velge et miljø hvor du er komfortabel, vil også sjansen for at du er deg selv og har en trygg og god utstråling være større.

Både Peder Kjøs og Anna Bofeldt mener det er en fordel at den første daten ikke varer for lenge.

– Det første møtet skal være ganske kort, mellom 45 minutter til en times tid, mener Anna Bofeldt.

Hun har tro på å «skynde seg langsomt», og mener du bør prøve å la være og stresse, og heller ha ro og tro på at dersom han er den rette, så vil det blir en date nummer to.

LES OGSÅ: Klemme, kysse eller kline?


Når kjemien ikke stemmer

Velger man å gå tur eller møtes på en kafé, så kan det også være lettere å følge «tidsregelen». Uansett bør du på forhånd ha tenkt gjennom hvordan du kan avslutte daten, dersom du allerede etter ti minutter vet at dette ikke er mannen for deg.

– Trikset kan være å ha en «avtale» eller «noe viktig» som gjør at du har begrenset tid, forteller Peder Kjøs.

Og skulle det vise seg at daten er veldig, veldig hyggelig, så er det ingenting i veien for å forlenge daten og «droppe avtalen» du liksom hadde etterpå.

For det handler mye om kjemi, og den er det bare én måte å finne ut om stemmer på. Anna Bofeldt forteller at mange av dem som nettdater, møtes raskt.

– De fleste av våre medlemmer ønsker å treffe sin date etter noen meldingsrunder, og det er begrenset hvor mye det gir å skrive fram og tilbake over lengre tid, mener hun.

LES OGSÅ: Venter du på den rette?

Sikkerhet på date

Det finnes også en annen viktig grunn til at du daten bør ha en i utgangspunktet avgrenset varighet.

– Enkelte menn kan være litt skumle, sier Kjøs.

Dette er også grunnen til at både han og Anna Bofeldt er opptatt av at det første møtet foregår på et offentlig sted.

Uansett om du skal møte en fra nettet eller en venninnen din har introdusert deg for, så bør du alltid være forsiktig og aldri være alene.

– Vær er sted hvor det er andre folk til stede. Vær aldri hjemme hos en av dere, sier Peder Kjøs.

Hjemme-datene får heller komme etter hvert, mener han.

– Det er litt kjedelig å tenke sånn, men på første date må du faktisk tenke på sikkerheten, sier Peder Kjøs.

LES OGSÅ: Er du usikker på forholdet ditt?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer