<strong>SLIK BLIR DU KVITT COLA-KALORIENE:</strong> Spill squash i 11 minutter, gå i trapper i 19 minutter eller støvsug i 70 minutter.   Foto: Getty Images
SLIK BLIR DU KVITT COLA-KALORIENE: Spill squash i 11 minutter, gå i trapper i 19 minutter eller støvsug i 70 minutter. Foto: Getty Images Vis mer

Brus

Så lang tid tar det å forbrenne brusen

Hva koster det kroppen egentlig å drikke en cola? Velg i en rekke ulike aktiviteter.

Publisert
Sist oppdatert
En iskald cola gir uten tvil noen sekunders tilfredsstillelse på leppene og i munnen, men gleden holder kanskje ikke lenger enn som så når du får vite hvor lenge du må løpe for å bli kvitt kaloriene.

Det er faktisk Coca-Cola selv som nettopp har lansert en kalkulator som forteller hvor lang tid det tar å forbrenne kilokaloriene du får fra en boks Cola, eller annen Coca-Cola drikke.

... Og så lenge må du løpe for å bli kvitt en øl

Fra zumba til husarbeid

La oss starte med en god nyhet. Hvis du nyter en Cola Light trenger du ikke trene noe for å bli kvitt ekstra kilokalorier. En boks Cola Light gir kun 0,5 kilokalorier.

Men hvis du heller går for en standard Cola, 330 ml, må du gå en 30-minutters tur i moderat tempo for å bli kvitt de ekstra kilokaloriene.

Coca-Cola kalkulatoren forteller ikke bare hvor lang tid det tar å forbrenne de forskjellige brusvariantene, men den gir også forslag til ulike treningsstyper for å bli kvitt de ekstra bruskaloriene.

Drikker du for eksempel en Sprite, vil det gi 144 kilokalorier. For å bli kvitt dette må du enten danse Zumba i 18 minutter, trene aerobics i 23 minutter, gå en tur i moderat tempo i 30 minutter eller trene stryke (!) i 73 minutter. I tabellen nederst på siden ser du aktiviteter du kan bedrive for å forbrenne en boks Cola.

LES OGSÅ: Genene avgjør hvor tykk du blir av brus

Oppgir ikke mengde sukker

Selv om kalkulatoren oppgir mye nyttig info, sier den imidlertid ikke noe om hvor mye sukker drikkene inneholder.

Men sannheten er at en boks Cola inneholder 39 gram sukker. Og saft er ikke mye bedre, den inneholder ofte like mye sukker som brus.

Myndighetene anbefaler at mengden tilsatt sukker ikke overstiger 10 prosent av kaloriene vi spiser hver dag. Har du et kaloriinntak på rundt 2000 kalorier daglig, vil det si at 200 kalorier kan komme fra sukker.

1 gram sukker gir 4 kalorier. De som spiser 2000 kalorier per dag kan med andre ord spise inntil 50 gram rent sukker hver dag. Da er det ikke mye igjen etter å ha drukket en boks Cola. Og har du fått i deg en halvliter brus har du allerede oversteget anbefalingene.

LES OGSÅ: Kan Cola kurere mot kvalme og dårlig mage?

Ikke tid til å trene

Coca-Cola company lanserte kalkulatoren etter at det kom fram i en undersøkelse at over en tredjedel av briter mener de har for liten tid til å være så aktive som de ønsker. 32 prosent sier motivasjon er den største hindringen, skriver Dailymail.

– Vi vil hjelpe folk til å forstå hvordan de kan nyte drikkene våre som del av et sunt kosthold, samtidig som vi legger vekt på hvor viktig det er å være fysisk aktiv, sier Coca-Cola i en uttalelse, ifølge den engelske avisen.

Men er rådene Coca-Cola kommer velmenende gode helseråd eller kynisk PR? Avdelingsdirektør Henriette Øien i Helsedirektoratet tror kalkulatoren kan være en bra ting.

– Kalkulatoren kan bidra til en bevisstgjøring om hvor mange kilokalorier de forskjellige brusene inneholder, og hva det krever av aktivitet for å forbrenne dem. Og kanskje dette er en måte å vinkle produktene over på de sukkerfrie variantene, som også er bra, sier Øien til KK.no.

LES OGSÅ: Dette gjør lettbrus med kroppen din
Slik kan du forbrenne en boks Cola (330 ml): (Her er noen forskjellige aktiviteter du kan gjøre for å forbrenne en boks Cola (330 ml). )
AktivitetTid
Squash11 minutter
Spinning14 minutter
Jogging17 minutter
Gå i trapper19 minutter
Klippe plenen21 minutter
30 minutter
Yoga32 minutter
Bordtennis34 minutter
Selskapsdans45 minutter
Støvsuge51 minutter

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer