Laks

Så lett blir laksen perfekt stekt

Det er tre hovedregler du bør følge for et vellykket resultat.

SUNT OG GODT: Laks er en fin kilde til både protein og omega 3. Foto: Colourbox
SUNT OG GODT: Laks er en fin kilde til både protein og omega 3. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsemyndighetene anbefaler oss å spise fisk minst to ganger i uka. Og det beste er om vi velger fet fisk som tilfører omega 3, en av de essensielle fettsyrene kroppen - og spesielt hjernen,  trenger.

Makrell, tunfisk, ørret og laks er eksempler på slik fet fisk. Og det er kanskje laksen vi oftest velger, fordi den er så lett tilgjengelig, både som fersk og frossen.

Selv om laksen har en karakteristisk smak, er den svært anvendelig. Stekt laks med kokte grønnsaker og saus er en klassiker, men pasta med laks, wok med laks eller mexikansk med laks er også veldig godt. Prøv for eksempel laks med misodressing eller grillet laks med mangosalat. Provençalsk laks smaker også godt, eller hva med laks med jordskokk?

LES OGSÅ: Slik vet du hvor laksen kommer fra

Unngå å steke den tørr

Selv om laks er en fet fisk, er det fort gjort å tilberede den feil, og ende opp med overstekt og tørr laks. Det er heldigvis ikke vanskelig å steke laksen perfekt hvis du følger disse tre enkle rådene:

  1. La laksen romtempereres før du steker den.
  2. Stek på medium varme i for eksempel rapsolje. Hvis laksestykket har skinn, skal skinnsiden ned først.
  3. Stek den i 3-5 minutter på den ene siden, før du snur og steker noen minutter kortere på den andre (steketid avhenger av tykkelsen på laksestykket). 

Laksen er ferdigstekt når fiskekjøttet fortsatt er litt rått i midten. Dette kan du kjenne ved å presse på laksen med stekespaden. Den skal gi litt etter, men ikke være altfor myk (gir den ikke etter i det hele tatt er laksen overstekt).  Du kan også se etter det hvite proteinet som dannes på overflaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer