KK.NO: Pøser du på med masse olje når du skal steke maten din, eller ha oljedressing på salaten? Det er ikke så lurt.
Kroppen vår er riktignok avhengig av fett, så det er ikke slik at du bør unngå fett helt og holdent. Cellene i kroppen vår er faktisk bygget opp av blant annet fett, så både huden og hjernen vår er avhengig av at vi får litt fett gjennom kostholdet vårt.
Men litt er altså nøkkelordet her. For mye av det gode er aldri bra. Men hvor mye olje er egentlig nok?
LES OGSÅ: Bare en spiseskje inneholder 100 kalorier
Ikke nødvendig å overdrive
– Olje er 100 prosent fett og dermed svært energitett i motsetning til salaten forøvrig. Bruker du 1 ss (10 gram) per porsjon salat, tilfører denne 90 kcal uavhengig hvilken planteolje du måtte velge, sier ernæringsbiolog og en av ekspertene på Bramat.no - Lise von Krogh til KK.no.
Hun påpeker at dette forøvrig er sunt fett, som utenom å tilføre kalorier også er gunstig for hjertehelsen.
– Hvor mye olje det er passelig å tilføre avhenger litt av egne preferanser, og eventuelt type salat. En tomat- og løksalat tåler mer olje enn en bladsalat, forklarer hun og legger til:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger