Trening

Så lite trenger du trene

Har du dårlig samvittighet på treningsfronten? Da blir du nok glad for å høre ekspert Inas råd.

Ikke et vondt ord om trening i studio, men det finnes andre måter å holde seg i form på - uten at det tar for mye av tiden din. Foto: Panther Media
Ikke et vondt ord om trening i studio, men det finnes andre måter å holde seg i form på - uten at det tar for mye av tiden din. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Synes du det er tungt å komme seg ut på trening når det er kaldt og mørkt ute? Fortvil ikke, kanskje er det ikke så mye som skal til.Følgende spørsmål tikket inn til vår kostholds- og treningsekspert Ina Garthe under hennes siste nettmøte:«Jeg er student, og store deler av dagen går med til studier og jeg har derfor ikke tid til så mye trening som jeg gjerne kunne ønsket, men jeg går til skolen hver dag. Det tar cirka 40 minutter hver vei - ofte med en ganske tung ryggsekk. Går det an å si hvor mye denne gåturen har å si for meg og min helse? Jeg trener litt styrke hjemme ved hjelp av egen kroppsvekt i tillegg minst en gang i uken. Burde jeg bevege meg mer?»Les også: 6 måter å trene ute på

- Dette er BRA!

Det er Inas umiddelbare respons til den travle studenten.- Det er så bra at du viser oss et supert eksempel på hvordan gjøre gode ting for kroppen med dårlig tid. Løsningen din er super og du gjør det som anbefales for å beholde en god helse. Ina understreker viktigheten av å trene styrke.- Hvis ikke du har noen bestemte mål i forhold til trening, er dette helt fint. Jeg anbefaler alltid litt styrke og hvis du får til litt på egenhånd et par ganger per uke er alt i boks, spør du meg. Måtte flere følge din metode! roser Ina.

Ta det rolig, men...

...ønsker du likevel å få fart på kroppen i høstmørket har vi følgende råd fra Ina fra en tidligere artikkel her på KK.no:

Lag en plan

Mitt første råd er at du setter deg ned med avtaleboken din og timeplanen fra treningsstudio eller dine egne ønsker om aktivitet for høsten. Skriv ned i boken din de dagene du skal trene og husk å gjøre det praktisk mulig. Hvis økten er rett etter jobb, må treningsbagen pakkes på morgenen. Hvis du skal sykle til jobb før frokost, så ta med ekstra tøy og litt å spise når du kommer frem.

Vær realistisk

Her er det viktig å sette deg realistiske mål. Har du ikke trent på en stund og du brenner etter å komme i form igjen, er det lett å gape over for mye i begynnelsen.
 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • Du kan sette av to økter i uken til å begynne med. Er du utålmodig, må du gjerne gå turer daglig i tillegg. Så kan du øke etter hvert som du kjenner at du blir i bedre form igjen. Husk variasjon på treningen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer