TUNGEKYSS: Dere deler bakterier, men gjør egentlig det noe?    Foto: All Over Press
TUNGEKYSS: Dere deler bakterier, men gjør egentlig det noe? Foto: All Over Press Vis mer

Tungekyss

Så mange bakterier er det i et kyss

Vil du vite hva som skjer når dere kysser med tunge?

Et kort nuss før du går ut døra, et litt lengre kyss eller rett og slett klining.

Kyss kommer i mange former og sies å være et av limene i et forhold.

Men, kyssing betyr også deling av ganske så mange bakterier.

LES OGSÅ: Har han sluttet å kysse deg?

80 millioner bakterier

En nederlandsk studie har funnet ut at kyss som varer i ti sekunder, fører til at 80 millioner bakterier overføres mellom dere.

Studien, som er utført av forskningsorganisasjonen TNO og som er publisert i tidsskriftet BioMed Central, har undersøkt bakteriefloraen hos 21 par.

Parene ble bedt om å registrere hvor mange ganger i løpet av en dag de tungekysset, i tillegg ble det tatt spyttprøver av hver enkelt.

Fra før vet vi at munnen huser flere enn 700 ulike variasjoner av bakterier, og den nederlandske studien tyder på at mange av bakeriene er like hos par som jevnlig kysser med tunge.

LES OGSÅ: Så mange bakterier har du på huden din    

80 MILLIONER BAKTERIER: Det er ikke sikkert det er så dumt å dele litt spytt. Hvordan det kan påvirke helsen deres, må det imidlertid forskes mer på for å finne ut av.  Foto: All Over Press
80 MILLIONER BAKTERIER: Det er ikke sikkert det er så dumt å dele litt spytt. Hvordan det kan påvirke helsen deres, må det imidlertid forskes mer på for å finne ut av. Foto: All Over Press Vis mer

Ni tungekyss om dagen

Forskerne fant ut at parene som tungekysset minst ni ganger om dagen, i stor grad delte bakterieflora.

Dette resultatet kom de fram til etter at den ene i hvert par, drakk en probiotikadrikk og deretter kysset partneren igjen.

Probiotikadrikker inneholder levende organismer, vanligvis bakterier og da særlig melkesyrebakterier.

- Effekten tungekyssing har på bakteriefloraen, er aldri blitt studert før og vi ønsket derfor å finne ut i hvilken grad partnere deler bakterier, sier Remco Kort ifølge forskningsnettstedet Science Daily.

Den menneskelige bakteriefloraen ble først ferdig kartlagt for to år siden. Det er nemlig først de senere årene, at det i stor grad er blitt forsket på bakteriene i kroppen vår.

LES OGSÅ: Edikk tar knekken på bakterier

MELKESYREBAKTERIER: Den nederlandske studien innebar blant annet at en den ene i hvert par drakk probiotika.  Foto: All Over Press
MELKESYREBAKTERIER: Den nederlandske studien innebar blant annet at en den ene i hvert par drakk probiotika. Foto: All Over Press Vis mer

Bakterier og allergier

Kartleggingen av den menneskelige bakteriefloraen viser at alle mennesker til en viss grad har unik bakterieflora, ifølge Forskning.no.
 
En del er likevel felles, og som den nederlandske studien viser, gjelder det spesielt for partnere.

Nå gjenstår det å undersøke om og hvordan dette påvirker helsen vår.

Forskning på bakterier er kun i startfasen, og det spås at bakterier kan komme til å spille en viktig rolle både i behandling og måten vi ser på helsen vår i årene som kommer.

I fjor viste for eksempel en svensk studie at bakteriefloraen kan påvirke forekomsten av allergier.

Studien, som ble utført ved universitetet i Gøteborg og publisert i tidsskriftet Pediatrics, viste at barn med foreldre som jevnlig puttet smokken deres i sin egen munn, sjeldnere fikk allergier.  

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: