KLIPP NOK: Hvor mye som bør klippes av avhenger helt av hvor slitt håret ditt er, men jo oftere du går til frisøren, jo mindre må du ta hver gang og jo sunnere og tjukkere ser håret ditt ut.  Foto: Thinkstock.com
KLIPP NOK: Hvor mye som bør klippes av avhenger helt av hvor slitt håret ditt er, men jo oftere du går til frisøren, jo mindre må du ta hver gang og jo sunnere og tjukkere ser håret ditt ut. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Velvære

Så mye bør du egentlig klippe

Frisøren har talt: Hvis du virkelig vil spare til lengre hår, bør du faktisk klippe deg oftere.

En frisørcentimeter er som regel litt lenger enn en vanlig centimeter, og mange har opplevd å se seg i speilet etter et frisørbesøk og oppdage at de har fått stusset mer enn de håpet.

Selvsagt kan det være at du har funnet en dårlig frisør, men det er mye mer sannsynlig at håret ditt var slitt og trengte klippen.

– Håret trenger å vedlikeholdes som alt annet. Hvis du veldig sjelden klipper det lange håret ditt så kan du ende opp med å måtte klippe mer enn planlagt for å få en form som fungerer, sier André Auster, frisør og kreativ leder ved Auster Academy.

– Har du allerede slitte og splittede tupper på håret så vil det bare se mer og mer slitt ut når det vokser seg lengre.

LES OGSÅ: Få hårklipp til en tiendedel av prisen

Ser an håret ditt

Men hvor mye må du egentlig klippe?

Auster forklarer hvordan han som frisør bestemmer hvor mye som faktisk må klippes når du kommer innom for en helt enkel stussing av tuppene.

– Det vi ser på er hvor mye vi må ta på lengden for at håret skal se fyldig og sunt ut. Det vil varriere fra person til person, sier han.

– Vi kan med gode øyne se hvor langt opp på lengden håret er blitt ødelagt.

Ja, du må klippe håret

Auster forklarer at det er viktig med jevnlige frisørbesøk for å klippe vekk det mest slitte og la håret være så sunt og friskt som mulig. Selv om du kan gjøre mye med produkter hjemme, hjelper det lite om du dropper frisørturen.

– Er tuppene allerede ødelagt etter lange perioder uten frisørbesøk, så hjelper det lite med gode produkter. Jevnlig oppfriskning på klippen sammen med gode produkter må til, sier Auster.

Om du sørger for at du klipper deg jevnlig, er det ikke så mye som må tas for at håret ditt skal se sunt ut.

– Hvis du klipper deg hver 6. til 8. uke, er det som regel snakk om noen millimeter på lengden for å friske opp.

LES OGSÅ: Slik får du håret til å se sunnere ut

Slik holder du håret sunt

Splittede og slitte tupper er nok det vanligste problemet når man prøver å få lengre hår. For å unngå dette bør du absolutt la frisøren klippe det som trengs med jevne mellomrom.

Om du dropper klippen, kan nemlig de splittede tuppene «reise» opp hårlengdene og gjøre at det ser skikkelig slitt ut. Lar du det bare skure og gå, vil du til slutt måtte klippe av mye, mye mer for å ha hår som ser sunt og fyldig ut.

– Jeg anbefaler alle som ønsker langt og sunt hår å klippe seg cirka hver 6. til 8. uke for å holde håret sunt og fyldig, sier Auster.

Om du har kortere hår eller en strammere frisyre, bør du klippe deg enda oftere, cirka hver 4. til 6. uke, siden håret vil miste formen raskere enn om du har lengre hår.

– Her er det veldig lett å skille en god og dårlig klipp, så velg en frisør som er god på dette, råder Auster.

Han anbefaler også å ta godt vare på håret med gode produkter mellom hver klipp. Leave-in-kurer og -sprayer tilfører ikke bare viktige pleiestoffer, men danner også et beskyttende lag mot ytre påvirkninger.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: