Frisk Luft

Så mye bør du være ute

-Det å være ute i frisk luft har en positiv effekt på helsen, sier ekspertene.

KOM DEG UT: Mange voksne mennesker er altfor lite ute i frisk luft. Ifølge ekspertene bør du prøve å komme deg ut minst litt hver dag, da det har en positiv effekt på helsa.  Foto: Oleksandr Shevchenko - Fotolia
KOM DEG UT: Mange voksne mennesker er altfor lite ute i frisk luft. Ifølge ekspertene bør du prøve å komme deg ut minst litt hver dag, da det har en positiv effekt på helsa. Foto: Oleksandr Shevchenko - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som tilbringer minimalt med tid ute i frisk luft, da du kanskje har tusen andre ting på skole, jobb eller hjemme som må prioriteres? 

Da er du ikke alene. 

Christine Otterstad, som er utdannet mental trener og KKs faste livsstilscoach, forteller til KK.no at hun tror det er mange voksne mennesker som tilbringer altfor lite tid ute.

- Jeg tror det å tilbringe tid ute i frisk luft er en av de tingene i hverdagen som ofte blir nedprioritert, da det er så mye annet som skal gjøres, sier Otterstad, og påpeker samtidig viktigheten av å tilbringe mer tid utendørs:

- Jeg synes at alle, så sant de er friske, bør være litt ute hver eneste dag. Det er selvsagt dager hvor jeg omtrent ikke er ute selv, og det er lov det, men da kjenner jeg også hvor trøtt og uggen jeg blir.

Du blir sløv og sliten

Videre forteller hun at det å sitte inne i et rom hvor det er tett og dårlig luft ikke er særlig gunstig, da det å få de samme sanseinntrykkene over lengre tid gjør at en blir veldig sløv og sliten i hodet.

- Har du for eksempel et kreativt yrke, så vil du miste konsentrasjonen og kreativiteten ganske raskt dersom du sitter for lenge inne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer