Nesten en femdel av matbudsjettet ditt går til godteri og brus, ifølge en ny rapport fra Helsedirektoratet, melder Matportalen.Slik stopper du suget Dette er like ille som nikotin Vi får i oss mer frukt og grønt. Siden 1999 har mengden grønnsaker vi spiser i året økt fra 60 kg til 67 kg per innbygger, fruktforbruket fra 69 kg til 91 kg. Vi spiser mer ost enn før, og det har vært en vridning mot fetere ostetyper. Vi eter rekordmye kjøtt. Siden 1989 har det økt med 23 kg per person, nå spiser vi hele 76 kg kjøtt i året. Vi får i oss noe mindre fisk enn før. Forbruket av disk økte i perioden 1995-2004, men har minsket de siste årene og ligger nå på 39 kg per år. Les mer om rapporten på Matportalen.no. Ta testen: Er du en sukkerslave?
33 kg sukker i året
Tallene viser at en gjennomsnittlig nordmann fikk i seg 33 kg med sukker i 2007. Det er 10 kg mindre enn i 2000. De største kildene til sukker er brus og godteri. I 2007 spiste vi nesten 15 kg med godteri og drakk 67 liter med sukkerholdig brus.I forbrukerundersøkelser tar godteri og brus stadig større jafs av matutgiftene våre. Til sammenligning bruker vi tre ganger så mye penger på godteri og brus som på fisk.Spiser rekordmye kjøtt
Rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2008 viser også at:Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger