Kaffe:

Så mye kaffe er det greit å drikke

1, 2, 3 eller 4? Svaret får du her!

KAFFE: Hvor mange kopper kaffe er det egentlig greit å drikke i løpet av en dag? FOTO: NTB Scanpix
KAFFE: Hvor mange kopper kaffe er det egentlig greit å drikke i løpet av en dag? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For veldig mange er kaffe en nødvendighet i hverdagen, og det spesielt om morgenen, da en kopp eller tre er et must for at hodet skal fungere som normalt

Er du en av dem drikker kaffe i et kjør fra morgen til kveld, og ender ofte opp med å ha drukket fem, seks eller kanskje syv kopper innen dagen er omme?

Da bør du roe ned kaffeinntaket ditt, for drikker du for mye koffein kan du nemlig oppleve en rekke plager.

LES OGSÅ: Ja, det er sunt med kaffe

Ikke alle tåler like mye

Lise von Krogh, som er ernæringsfysiolog og en av ekspertene på Bramat.no, forteller til KK.no at hvor mye koffein vi tåler å få i oss daglig varierer fra person til person.

- Noen tåler mer koffein enn andre, og dette kommer gjerne litt an på hva du er vant med også. En godt vant kaffedrikker vil nok kjenne litt mindre av koffeinens virkning enn en person som ikke drikker fult så mye kaffe.

- Noen sier de er svært følsomme for koffein og tåler kaffe veldig dårlig, mens andre ikke. Gravide er for eksempel ekstra følsomme for koffein og bruker tre ganger så lang tid på å skille det ut, mens effekten av koffein varer derimot kortere hos røykere, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer