KK.NO: Etter at lavkarbo ble det «nye store» på kostholdsfronten, har en stor andel av oss valgt å kutte drastisk ned på karbohydratene i håp om et lettere og sunnere liv – og mange har lyktes.
Likevel blir aldri ernæringsekspertene helt enige i hvorvidt et slikt karbokutt er den sunneste måten å gå ned i vekt– for har ikke karbohydratene, som så mye annet vi får i oss, en viktig funksjon?
LES OGSÅ: 5 tegn på at du bør spise mer karbohydrater
Vår viktigste kilde til energi
Jeanette Roede, som er konseptsjef i Grete Roede AS, forteller til KK.no at det er viktig å få i seg nok karbohydrater, da kroppen vår trenger en viss andel for å fungere optimalt.
- Karbohydrater er kroppens viktigste energikilde. Alle karbohydrater, uavhengig av i hvilken form du spiser dem, brytes ned til sukker - glukose - som stimulerer produksjonen av hormonet insulin.
- Insulinet fungerer som en døråpner for å hjelpe sukkeret over fra blodbanen og inn i cellene der det brukes som brensel.
Noen tror at karbohydrater kun blir til brennstoff som brukes når vi trener og bruker musklene ellers, men ifølge Roede stemmer ikke dette.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger