Menstruasjon

Så mye koster mensen

Bind, tamponger og truseinnlegg - gjett hvor mye penger bruker du i løpet av livet!

SUMMEN AV BIND OG TAMPONGER I 2280 DAGER: Visste du at vi i snitt har mensen i 6.25 år? Sjekk hva det koster oss.  Foto: Cecilie Leganger
SUMMEN AV BIND OG TAMPONGER I 2280 DAGER: Visste du at vi i snitt har mensen i 6.25 år? Sjekk hva det koster oss. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi er mange som husker hvor vi var den dagen vi fikk mensen, enten det var på fergen til Kiel eller i mattetimen.

Noen av oss fikk sjokk og trodde vi var blitt syke, mens andre tenkte at endelig er det min tur.

Uansett skjønte vi fort at vi måtte lære oss å bruke bind, truseinnlegg og tamponger - men hva et liv med menstrasjonsbeskyttelse kom til å koste, var det ingen som tenkte på.

The Huffington Post har regnet seg gjennom de røde dagene, og her har vi laget et tilsvarende regnestykke med norske priser.

OBS: Butikkene har ofte rabatter, så prisene kan fort variere.

38 menstruerende år

I snitt har vi mensen fra vi er 13 til 51 år gamle, det vil si i 38 år, og det er normalt å blø i tre til syv dager.

Det betyr at gjennomsnittskvinnen har 456 menstruasjoner i løpet av livet, som gir 2280 dager, hvis vi ser for oss at en normal periode er på fem dager.

Alt i alt menstruerer vi i 6,25 år, ifølge avisen.

Hvor mye vi blør, vil derimot variere fra kvinne til kvinne, skal vi tro Mette Haase Moen, som er professor og overlege ved kvinneklinikken på St. Olavs hospital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer