Kaloriforbrenning

Så mye pizza kan du unne deg

Det er lov å fråtse litt, så lenge du gjør det på denne måten.

Også kostholdseksperten i kk.no elsker pizza, men kan du spise det så ofte du har lyst på? Foto: Colourbox.com
Også kostholdseksperten i kk.no elsker pizza, men kan du spise det så ofte du har lyst på? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vår trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe får mange spørsmål fra kvinner som lurer på hva og hvor mye og de kan spise av det som mange kaller fy-mat.

Aldri mer frossen-pizza!

Skjult fettbombe?

I et nylig nettmøte med Ina Garthe på kk.no skriver en ung pizzaelsker at hun gjerne tar middagen hos Peppes pizza.

Hun velger pizzaen med rent kjøtt, mye grønt og unngår rømmedressingen. Hver gang spiser hun tre-fire trekantstykker eller cirka fire-fem firkanter.

Nå lurer hun på om denne pizzaen er en fettbombe. Hvor stor er egentlig en porsjon pizza, og hvor mange kalorier inneholder denne porsjonen?

Ikke tre dager i uken, men...

Garthe svarer at én porsjon pizza tilsvarer 350 gram. Denne inneholder rundt 600-700 kilokalorier, avhengig av type pizza, selvfølgelig.

Sunn pizza på 1-2-3

Tykk bunn, type kjøtt og mye ost er i stor grad med på å avgjøre energiinnholdet og hvor stor andel mettet fett det er. Peppes kommer nok ikke best ut der, siden det er mye bunn og mye ost.

Dette bør du ha i kjøleskapet

- Jeg synes ikke du trenger å bekymre deg om dette er innimellom. Er det pizza tre dager i uken, derimot, er ikke det beste for deg, skriver Ina Garthe, som innrømmer at også hun elsker pizza.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer