Søvnbehov

Så mye søvn trenger du

Se listen over hvor mange timer du minimum og maksimum bør sove.

ANTALL TIMER SØVN PER NATT: En ekspertgruppe har kommet fram til en nedre og øvre grense for hvor mange timer vi bør få på øyet hver natt.  Foto: All Over Press
ANTALL TIMER SØVN PER NATT: En ekspertgruppe har kommet fram til en nedre og øvre grense for hvor mange timer vi bør få på øyet hver natt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvor mye søvn vi trenger, er individuelt og varierer gjennom livet.

Idealet blir ofte sett på som åtte timer søvn om natten, men sover du mindre eller mer enn dette, kan det likevel hende du får anbefalt mengde søvn.

LES OGSÅ: De vanligste grunnene til søvnløshet

7-9 timer er best

En ekspertgruppe bestående av søvneksperter og søvnforskere fra en rekke land, har laget en oversikt over hvor mye søvn som er optimalt.

Resultatet er basert på tidligere vitenskapelig litteratur, og på ekspertenes egne vurderinger, ifølge Norsk helseinformatikk.

Ekspertgruppen anbefaler at du sover:0-3 måneder: Mellom 14 og 17 timer.4-11 måneder: Mellom 12 og 15 timer.1-2 år: Mellom 11 og 14 timer.3-5 år: Mellom 10 og 13 timer.6-13 år: Mellom 9 og 11 timer.14-17 år: Mellom 8 og 10 timer.18-25 år: Mellom 7 og 9 timer.26-64 år: Mellom 7 og 9 timer.65 år og eldre: Mellom 7 og 8 timer.

Dersom du er frisk, ikke lider av søvnsykdommer eller andre tilstander som påvirker søvnen, mener ekspertgruppen at dette er antall timer du bør få hver natt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer