<strong>KUR FOR ALL TYPER – OG TYPEN:</strong> Du bør alltid vurdere både hårtypen og hvordan du behandler håret kjemisk og mekanisk før du velger hårkur.  Foto: Getty Images
KUR FOR ALL TYPER – OG TYPEN: Du bør alltid vurdere både hårtypen og hvordan du behandler håret kjemisk og mekanisk før du velger hårkur. Foto: Getty Images Vis mer

Hårkur

Så ofte bør du kure håret

Og ja, kjæresten din bør gjøre det samme!

Publisert
Sist oppdatert
Har du noen gang tenkt at du burde kure håret ditt oftere? Mange av oss har gode intensjoner, men så kommer ofte hverdagen i veien.

Det er også vanskelig å vite hvor ofte håret faktisk trenger en god kur. Holder det med én gang i uken, eller to? Eller bør du egentlig gjøre det enda oftere?

André Auster, frisør og kreativ leder ved Auster Academy vet råd!

– Kurbehandlinger skal tilpasses til din hårtype og hva håret ditt har vært igjennom av mekaniske og kjemiske behandlinger, sier han til KK.no.

LES OGSÅ: Våkner du med flokete hår?

Hvor ofte?

Hvis håret ditt trenger mye fukt eller pleie, bør du finne en sjampo og balsam som passer din hårtype. Men kuren er også svært viktig.

– Du bør bruke hårkur én gang i uken for å forsikre deg om at håret får den fukten og pleien det trenger, har Line Holm Hansen hos Wella i Norge og Danmark forklart tidligere, i denne saken om kuring av hår.

Bruk balsam de dagene du ikke kurer håret – og etter kurer som spesifiserer at du bør avslutte med en balsam.

– Tenk på det litt som daglig ansiktskrem og en fuktmaske. Du skal ikke bruke en maske hver eneste dag, sier Holm Hansen.

LES OGSÅ: Har du tørt og livløst hår?

Tilpasses håret ditt

Er du en ivrig bruker av rettetang eller krølltang, trenger håret ditt sannsynligvis mer pleie enn om du lar varmeverktøyene ligge.

Farger eller bleker du håret, trenger det også litt ekstra hjelp – både pleie og beskyttelse. Sola falmer håret ditt veldig fort, så du trenger ekstra beskyttelse mot sol og forurensning.

Kurtips for din hårtype

Bleket eller sterkt kjemisk behandlet hår: – For bleket eller sterkt kjemisk behandlet hår skal det brukes hovedsakelig protein- eller keratinkurer, sier Auster.

Keratin er hårets protein og det utgjør omtrent 85 prosent av håret ditt. Derfor er det ekstra viktig å gi håret påfyll av dette når du stripper det med kjemiske behandlinger, forklarer han.

Farget hår: – Farget hår bør ha en kur med mye antioksidanter i tillegg til protein og fuktighet, sier Auster.

Antioksidantene beskytter fargen fra å falme, så dermed vil fargen holde seg og se blankere ut lenger.

Frisøren anbefaler også leave in-kurer til farget hår. Disse produktene kommer ofte i sprayform og gir deg et mer beskyttende lag på håret.

Tykt, brusete og tørt hår: – Her trengs det hovedsakelig fuktighetskurer, helst med mykgjørende egenskaper fra diverse pleiende og gjennoppbyggende oljer.

Krøllete hår: Krøllete hår er ofte tørt og trenger derfor ekstra fuktighet, mykhet og spenst for å se best mulig ut.

– Her må det brukes en kur som er tillpasset krøllete hårtyper, sier Auster.

Hvor lenge skal den virke

Dersom du tar en kur hos frisøren, lar de den gjerne virke i 10-15 minutter.

Heldigvis er ikke det nødvendig med hjemmekurene. De fleste av disse har en virketid på 3-5 minutter, så sjekk bruksanvisningen på hårkuren din og følg den anviste tiden der for best mulig resultat.

Men har det noen ekstra effekt å la dem sitte lenger?

– Å la kuren sitte lenger enn anbefalt virketid vil ikke ha særlig mye effekt, siden dette er den tiden ingrediensene bruker på å trenge inn i håret, sier Auster.

Etter at den anbefalte virketiden er over, skjer det ikke stort mer.

– Det er over flere behandlinger man ser er godt resultat.

Frisøren sier at du alltid bør bruke kuren i håndkletørt hår etter sjamponering.

<strong>BALSAM FOR SJELEN:</strong> Også menn kan ha tørt hår som trenger ekstra pleie. Bruker du en pleiende, fuktighetsgivende kur, er det slettes ingen dårlig idé å la kjæresten forsyne seg litt innimellom.
BALSAM FOR SJELEN: Også menn kan ha tørt hår som trenger ekstra pleie. Bruker du en pleiende, fuktighetsgivende kur, er det slettes ingen dårlig idé å la kjæresten forsyne seg litt innimellom. Vis mer

La kjæresten stjele

Om kjæresten din er litt langfingra og gjerne forsyner seg med hårproduktene dine, er det ikke så dumt. Også menn kan trenge litt ekstra hårpleie, sier frisøren.

(Saken fortsetter under bildet.)


– Til menn vil jeg hovedsakelig anbefale fuktighetskurer hvis håret er tørt og trenger ekstra pleie i tillegg til sjampo og balsam.

– Ellers gjelder samme regler for kjemisk behandlet hår.

Unntaket er kortere hår som likevel skal klippes av snart og derfor ikke har behov for hyppige kurer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer