Skifte På Senga

Så ofte bør du skifte sengetøy

Ekstra viktig å være nøye med dette om sommeren.

BYTTE SENGETØY: Hvor ofte skal man egentlig bytte sengetøy? Eksperten har gitt oss svaret. Foto: Piotr Marcinski - Fotolia
BYTTE SENGETØY: Hvor ofte skal man egentlig bytte sengetøy? Eksperten har gitt oss svaret. Foto: Piotr Marcinski - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sukk, så var det nok en gang på tide å skifte sengetøy. 

Enten du synes det går lett som en lek eller er en av livets aller kjedeligste oppgaver, vet du godt at det må gjøres jevnlig.

Men hvor ofte er egentlig jevnlig?

LES OGSÅ: Trikset som holder soverommet kjølig

Bytt oftere om sommeren 

Malin Skaar, som er leder i forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram, Plusstid.no, har gitt oss svaret. 

- Du bør bytte sengetøy cirka annenhver uke. Når sommeren endelig har kommet og det er varmere vær, bør du være ekstra nøye med dette. Og hvis du svetter mye, kan du med fordel skifte på sengen hver uke. 

Hvordan skal man vaske sengetøyet? 

- Vask det på minst 60 grader og sjekk alltid vaskeanvisningen. Det kan også være lurt å bruke tøymykner, gjerne uten parfyme med tanke på barn og allergikere – da lukter sengetøyet rent og lukter friskt neste gang du skal bruke det, har hun tidligere fortalt. 

LES OGSÅ: Hvor lenge har du hatt puten din?

Ikke glem å støvsuge madrassen 

En ting mange glemmer etter de har skiftet sengetøy, er at madrassen deres fortsatt er like støvet, skitten og full av midd. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer