Midd

Så ofte bør du støvsuge madrassen

Viktig - særlig hvis du har allergier.

DETTE BØR DU GJØRE OFTERE ENN DU TROR: - Jeg anbefaler at man støvsuger madrassen når man skifter sengetøyet, cirka annenhver uke, sier Malin Skaar, som leder Lilleborg Forbrukerservice på PlussTid.no, til KK.no.  Foto: Cecilie Leganger
DETTE BØR DU GJØRE OFTERE ENN DU TROR: - Jeg anbefaler at man støvsuger madrassen når man skifter sengetøyet, cirka annenhver uke, sier Malin Skaar, som leder Lilleborg Forbrukerservice på PlussTid.no, til KK.no. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Selv om du tror du er alene, har du mange «gjester» i sengen. En av de vanligste er midd, som er en mikroskopisk liten tass som elsker å spise døde hudceller og flass - ditt flass.

Hvor den trives aller best? Jo, under dynen sammen med deg. Og du kan ha selskap av så mange som 10.000 av dem hver natt.

Ikke rart vi hiver sengetøyet i trommelen støtt og stadig.

Men et sted mange av oss glemmer å rengjøre, er rundt, på og under madrassen.

Fram med støvsugeren

For selv om du legger på rent og velduftende sengetøy og laken du har vasket på 60 grader, er madrassen din fortsatt like støvete, skitten og full av midd.

Men siden du ikke får plass til den i vaskemaskinen, er det faktisk lurt å rengjøre den med støvsugeren - og oftere enn du skulle tro.

- Jeg anbefaler at man støvsuger madrassen når man skifter sengetøyet, cirka annenhver uke, sier Malin Skaar, som leder Lilleborg Forbrukerservice på PlussTid.no, til KK.no.

Og har du en overmadrass, må denne også støvsuges på begge sider.

La vinduet stå på gløtt

En annen ting som kan fjerne noen av sengegjestene, er frisk luft. Midd trives i mørke, fuktige og varme miljøer, og jo dårligere luft det er på soverommet, dess bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer