Renhold

Så ofte bør du vaske badet

Hvor skittent kan det bli før det utgjør en helserisiko?

woman doing chores in bathroom at home, cleaning sink and faucet with spray detergent. Cropped view Foto: diego cervo - Fotolia
woman doing chores in bathroom at home, cleaning sink and faucet with spray detergent. Cropped view Foto: diego cervo - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss synes kanskje ikke at vasking er det morsomste å finne på.

Særlig badet kan føles som et mareritt. Ikke bare samler det seg støv, men også såperester, hår, kalk og sikkert en hel masse bakterier også, ikke minst i dusjkabinett og do.

Når vaskingen føles som et ork blir det lett å utsette den til fordel for kaféturer, trening og fint sommervær. Men hvor lenge kan du egentlig utsette dette før det blir helt krise?

LES OGSÅ: Husker du å vaske dynen din?

Vask etter behov

– Før i tiden var det vanlig at husmødrene vasket en gang i uka, men dette er vel ikke alltid nødvendig. Jeg anbefaler heller å ta det etter behov. Er det skittent på badet så vasker du, sier vaskeekspert og fagsjef i ISS, Stig Ronander til KK.no.

Han tror at man fint kan begrave den ukentlige fredagsvasken med god samvittighet, og heller bruke tiden sin på noe annet enn unødvendig renhold.

– Folk er stort sett ganske renslige i dag, og de fleste klarer fint å se når badet trenger en vask. Nøyaktig hvor ofte det behøves avhenger litt av hvor mange som bor i huset, hvor ofte badet brukes, og hvordan det brukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer