Toalettbesøk

Så ofte er det normalt å gå på do

– Går du flere ganger enn dette kan lide av overaktiv blære, sier eksperten.

GÅ PÅ DO: For en voksen person er det normalt å tisse tre til syv ganger om dagen. Går du flere ganger enn dette kan du lide av overaktiv blære.
GÅ PÅ DO: For en voksen person er det normalt å tisse tre til syv ganger om dagen. Går du flere ganger enn dette kan du lide av overaktiv blære. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å gå på toalettet er like naturlig som å spise og sove, og absolutt alle mennesker gjør det.

Vi har alle forskjellige toalettrutiner, og mens noen er så heldige å kun må besøke toalettet få ganger om dagen, er det andre som irriterer seg grønn over all tiden de må bruke på nettopp dette.

Så hvor mange ganger er det egentlig normalt å late vannet i løpet av et døgn?

LES OGSÅ: Må du svært ofte på toalettet?

Tre til syv ganger

Ifølge Siri Harket, som er uroterapeut ved Barnepoliklinikken på Ullevål universitetssykehus, er det normalt å gå på toalettet tre til syv ganger daglig.

– For voksne mennesker er tre til syv ganger innenfor det normale. Dersom du går flere enn syv ganger kan det skyldes at du lider av overaktiv blære eller at du rett og slett har drukket for mye. – Jeg har hørt folk klage over at de må opp fire-fem ganger om natten for å tisse, men så viser det seg jo at de har drukket fire tekopper før leggetid eller tre liter vann i løpet av dagen. Og det er jo klart at all væsken må ut igjen, har hun tidligere fortalt KK.no. 

Dersom du er en av dem som ofte må opp om natten for å tisse, anbefaler Harket deg å kutte ned på drikken om kvelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer