Sex

Så ofte har kvinner sex med seg selv

Ikke akkurat en folkesport.

Kun 38 prosent av kvinnene i en amerikansk undersøkelse onanarer i løpet av et år.
Kun 38 prosent av kvinnene i en amerikansk undersøkelse onanarer i løpet av et år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ifølge en gammel spøk er det slik at 98 prosent av befolkningen onanerer, og to prosent lyver.Ser man på ny forskning virker det imidlertid ikke som om denne spøken omhandler kvinner. Sosiologer ved universitetet i Chicago analyserte intervjuopplysninger fra 1769 kvinner og 1347 menn mellom 18 og 60 år. Studien heter rett og slett Masturbation in the United States og er publisert i tidsskriftet Journal of Sex and Marital Therapy.

Flere menn gjør det

Et av spørsmålene i intervjuene var: Hvor ofte i løpet av de 12 siste månedene har du onanert?Kun 38 prosent av kvinnene sa de hadde masturbert overhodet det siste året. Tallet for menn var 61 prosent.
 • Han onanerer konstant
 • Vær ærlig!

  Hvor ofte har du sex med deg selv?

  De kvinnene som masturberte mest var de mellom 20 og 39 år. Kvinner over 40 og de mellom 18-20 år var ikke like ivrige til å ha sex med seg selv.Onanihyppigheten hos menn falt noe etter fylte 50, men de som onanerte fortsatte å gjøre det langt ut i livet.

  Ikke likt overalt

  Den amerikanske undersøkelsen vi omtaler over er fra 2007. I en nyere undersøkelse fra Storbritannia (2008) innrømmer 92 prosent av kvinnene at de har onanert i løpet av det siste året. Hele to av tre av disse kvinnene sier at de gjør det tre ganger ukentlig. De store forskjellene i resultatene fra USA og Storbritannia kan tyde på at det er store kulturforskjeller mellom landene, eller eventuelt at undersøkelsene er utført ulikt og at alle kanskje ikke har svart helt oppriktig.

  Onani gir bedre sex

  Vår samlivsekspert Peder Kjøs sier følgende om onani:- Det er en sammenheng mellom onani og god sex. De som onanerer mye har gjerne også bedre sex med en partner. Grunnen er sannsynligvis at du slipper deg mer løs og lettere sørger for å få den sexen du vil ha hvis du har et avslappet forhold til kroppen din og din egen tenning. Det er lettere å få orgasme hvis du har mye trening og vet hvordan du fungerer, sier Kjøs.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer