<strong>USYNLIG SKITT:</strong> Kvinners arbeidspulter ser i hovedsak langt ryddigere og renere ut enn menns, men vi omgir oss med ting som gir en langt større bakterievekst.  Foto: Getty Images/Eyecandy Images RF
USYNLIG SKITT: Kvinners arbeidspulter ser i hovedsak langt ryddigere og renere ut enn menns, men vi omgir oss med ting som gir en langt større bakterievekst. Foto: Getty Images/Eyecandy Images RF Vis mer

Bakterier

Så skitten er arbeidspulten din

Har 400 ganger så mange bakterier som et gjennomsnittlig toalettsete.

Publisert
Sist oppdatert
Jobber du på kontor? Det er langt flere bakterier på arbeidspulten din enn på pauserommet.

Og er du kvinne, kan du regne med at pulten din har fire ganger så mange bakterier som pulten til din mannlige kollega.

Professor Charles Gerba ved University of Arizona i USA, har testet mer enn hundre kontorer i New York, Los Angeles, San Francisco, Oregon og på sin egen arbeidsplass.

Bakteriene sitter på pultflaten, på pc-en, på tastaturet, på dine personlige ting og i skuffene. De tre mest bakterieinfiserte gjenstandene kvinner har er telefonen, sminkepungen og håndveska.

SE OGSÅ: - Mobilen er verre enn et offentlig toalett

Kvinner er verst

Kvinners arbeidspulter ser i hovedsak langt ryddigere og renere ut enn menns, men vi omgir oss med ting som gir en langt større bakterievekst.

Kosmetikk, og spesielt bruken av håndkrem gir god grobunn for bakterier. At kvinner også har hyppigere kontakt med barn, gjør at vi frakter med oss flere bakterier enn menn. Dessuten oppbevarer 75 prosent av oss mat på pulten, og her florerer mikro-organismene.

LES OGSÅ: Drikkeflasken kan bli en bakteriebombe

- Jeg ble svært overrasket over hvor mye mat kvinner faktisk har på pulten sin. Blir det noen gang hungersnød, vil en kvinnes arbeidspult være det første stedet jeg oppsøker, har professor Gerba uttalt i en pressemelding.

En gjennomsnittlig arbeidspult er infisert med 400 ganger så mange bakterier som et gjennomsnittlig toalettsete.

Gerba anbefaler kontorister å skaffe seg våtservietter og andre desinfiserende midler, og gi pulten og dens innhold en skikkelig omgang.

Husk håndvask!

Matportalen.no (ekstern lenke) har Mattilsynet kommet med en rekke anbefalinger når det gjelder god håndhygiene.

Slik gjør du det:
• Håndvask skal foretas under tilstrekkelig rennende temperert vann.
• Hendene skal gnis inn med et godt håndvaskemiddel slik at all synlig forurensning fjernes, både i håndflaten, mellom fingrene og under neglene. Såpen skylles av med rennende vann.
• Hendene tørkes deretter med engangshåndklær.
• Det er viktig å forbinde eller plastre sprekker eller sår i overflaten som kan gi grobunn for bakterievekst.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer