Frokost

Så stor bør frokosten din være

- Viktig at du spiser nok om morgenen, sier eksperten.

FROKOST: Vet du om du spiser nok til frokost? I denne saken kan du se hvor mange prosent av det daglige energibehovet ditt frokosten bør utgjøre.  Foto: marrakeshh - Fotolia
FROKOST: Vet du om du spiser nok til frokost? I denne saken kan du se hvor mange prosent av det daglige energibehovet ditt frokosten bør utgjøre. Foto: marrakeshh - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du en av dem som alltid spiser frokost? Det er kjempebra, men vet du egentlig hvor mye du må spise for at kroppen din får den energien den trenger for å fungere optimalt?

Hvis svaret er «nei» anbefaler vi deg å lese videre!

LES OGSÅ: Hva bør du velge til frokost?

20 prosent av energibehovet

Karoline Steenbuch Lied, som er fagansvarlig kosthold og ernæring i Grete Roede AS, forteller det er svært viktig å starte dagen med en god og næringsrik frokost.

- Myndighetene anbefaler at frokosten bør utgjøre cirka 20 til 25 prosent av det daglige energibehovet ditt. Hos oss utgjør frokosten litt mindre enn dette, da man er i energiunderskudd når man går på Roede-kurs, sier hun.

Hvorfor er det viktig å spise nok til frokost?

- Det å spise en god frokost reduserer risikoen for å overspise under andre måltider senere på dagen, samtidig som det hjelper deg å styre unna unødvendig småspising mellom måltidene.

- I tillegg bidrar en god frokost til et stabilt blodsukker, og du får en tydelig sult- og metthetsfølelse utover dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer