Veske

Så tung kan vesken din være

Da unngår du at den skader rygg, skuldre og nakke.

PASSE LETT: Tenk over hva du har i vesken din, for tunge vesker kan skade rygg, nakke og skuldre. Foto: Getty Images
PASSE LETT: Tenk over hva du har i vesken din, for tunge vesker kan skade rygg, nakke og skuldre. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er rart hvor avhengige vi jenter er av håndveska. Vi har den med overalt - og stapper den full av alt fra bøker, iPader og mobiler til tamponger og sminkepunger.For oss virker det ganske utrolig at menn klarer seg fint med bare nøkler, kortholder og mobil i bukselommen.Nå er det jo ganske gøy med vesker, for vi kan skaffe oss it-vesker, finne kule vesker på loppis (sjekk ut nye Bloppis.no, der du kan kjøpe og selge bruktklær), og matche veska til dagens antrekk som prikken over i'en.LES OGSÅ: Den nye "it-veska" skal være litenMen det kan gå hardt ut over skuldre, nakke og rygg å drasse rundt på en tung veske. Du kjenner sikkert til det. Så hvor tung bør vesken maksimalt være?New York-kiropraktoren Karen Erickson ga følgende råd til Oprah.com om dette:Vesken bør helst veie 5 prosent av kroppsvekten din. Den maksimale vekten du kan ha uten å belaste kroppen unødig er 10 prosent av kroppsvekten.Det betyr altså at hvis du veier 70 kilo, bør vesken veie rundt 3,5 kilo - eller maks 7 kilo. Veier du 60 kilo, bør den veie 3 kilo, eller maks 6 kilo.

Gå gjennom innholdet

Ok, nå som vi vet dette, er det bare å gå gjennom vesken og hive ut det som er unødvendig. Trenger du ha med tre lipglosser? Hele pakken med sminkefjerningsservietter? Hele pakken med tamponger? En stor håndkremtube?Alt du kan pakke om i små beholdere (som sminkefjernerservietter) bør du gjøre det med. Hell over håndkremen i en liten flaske (det finnes reisesett med flasker og krukker i miniformat), finn fram en reiseplastpose du kan ha 2-3 tamponger i, så du slipper å drasse på hele esken, og tøm lommeboka for kort du ikke bruker.LES OGSÅ: Nå skal veske og sko matche igjen

Bær vesken riktig

Når dette er gjort, bør du tenke gjennom hvordan du bærer vesken din. Har du den hengende over den ene skulderen? Det er ikke så bra, for da heiser du gjerne denne skulderen opp for å få stroppene til å sitte, og det gir stive muskler og skjev rygg. Det beste er å ha veskehanken diagonalt over kroppen - men da må stroppen være ganske lang. Hus også å veksle på hvilken side du bærer vesken. Da blir belastningen jevnere.Du bør ikke bære rundt på en tung veske over lang tid. Sett den ned straks du har sjansen, for eksempel når du skal kikke på klær på et klesstativ. Skal du handle mat, så legg vesken i handlevognen.Jo mindre du bærer rundt på vesken din, jo mindre er risikoen for at du får vondter i nakke, skuldre og rygg.Merk! Bloppis.no er en tjeneste som eies av Aller Media.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer