Kalsium

Sannheten om ansiktskremen

For deg som vil vite hva du smører deg med.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste ansiktskremer har en liten skrift på baksiden som forteller hva den inneholder. Men med mindre du er stø i latin og kjemi, kan det være vanskelig å vite hva kremkrukka faktisk inneholder. Og hva gjør de ulike ingrediensene med huden din? Her er oversikten som kan gjøre det lettere å velge den riktige kremen.

Retinol og Pro-Retinol

Disse ingrediensene er framstilt av A-vitamin, som virker foryngende på huden. Dette gjør dem til stoffer som er mye brukt i skjønnhetsindustrien. De virker ved at de stimulerer huden tl å lage kollagen og elastin, slik at huden ser frisk og fast ut. De kan også hjelpe på solskader og tørrhetsrynker.

Pentapeptider

Dette er en gruppe aminosyrer som også har virker mot aldringstegn som linjer og rynker. De gjør at huden også generelt ser sunnere ut.

C-vitamin

C-vitamin er en kraftig antioksidant. Det virker ved at det beskytter hudcellene mot skade forårsaket av frie radikaler. Det stimulerer også produksjonen av collagen. I tillegg gjør det huden klarere og virker betennelsesdempende. Ta testen: Hvilken hudtype har du?

Coenzym Q10

Dette er en antioksidant som skynder på hudens evne til å reparere seg selv.

Collageneer

Dette er en pantentert ingrediens som er laget av lupin-ekstrakter. Det virker ved at det får huden til å svelle litt, slik at det får ansiktet til å se fastere og yngre ut.

Pro-kalsium

Pro-kalsium er framstilt av kalsium, som er det mineralet som holder tenner og bein sterke. I kremer virker kalsium med at det regulerer hudens farge. Kalsium stimulerer cellene som produserer pigmenter, og gir dermed en frisk og jevn hudfarge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.