Helse & Livsstil

Sannheten om g-punktet

Les dette, og gå en opphissende vår i møte.

En av de beste stillingene for å stimulere g-punktet er den hvor hun sitter ansikt til ansikt med ham og styrer tempoet. Foto: www.imagesource.com
En av de beste stillingene for å stimulere g-punktet er den hvor hun sitter ansikt til ansikt med ham og styrer tempoet. Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den italienske forskeren, Emmanuele Jannini ved University of L’Aquila i Italia, fikk blod på tann da skeptikere ymtet frampå at G-punktet ikke fantes. Etter å ha satt det lille punktet under lupen kunne han etter en tid stolt vise g-punktet ved hjelp av ultralyd. Kort tid etterpå kom g-punktsinngrepet: Injeksjonen som skal kunne øke størrelsen på g-punktet og gi kvinner mer nytelse. Hvorfor alt dette oppstyret?

 • Sex til nye høyder
 • Orgasmens ABC
 • Supersex på en helg
 • Sex med klær på
 • 21 små triks for het sex

 • Dette er g-punktet:

  G-punktet er et lite område inne i vagina. G’en står for mannen som oppdaget det, Ernst Grafenberg. G-punktet er forøvrig et litt misvisende navn, da det i virkeligheten er et bønneformet område på størrelse med en mynt.

  Teknisk sett sier man at g-punktet er kvinnens versjon av mannens prostatakjertel. Det er å finne omkring fem centimeter opp i skjeden, og når kvinnen blir opphisset svulmer dette området opp og blir sensitivt for stimuli. Noen kvinner kan oppleve en intens orgasme når g-punktet stimuleres.

  Slik går dere fram:

  1. Finn punktet

  Ligg på ryggen med spredte bein mens han stimulerer med fingrene eller tungen. Når du er opphisset, kan han føre en eller to fingre opp i skjeden og bøye fingrene oppover slik at de berører den fremre skjedeveggen.

  Han vil nå kunne føle myk hud mot fingertuppene, og noe som kjennes litt ruglete ut. Under opphisselse føles g-punktet fast og rundt, som en hevelse mot fingertuppene

  Ved fortsatt stimulering av g-punktet kjenner mange kvinner en intens lystfølelse bre seg i underlivet,, som kan utløse en dyp orgasme, avhengig av om g-punktet stimuleres på «rett måte».

  2. La det bygge seg opp

  For å lære g-punktet å kjenne kan du eller partneren din, sistnevnte er nok enklest, stimulere det ved hjelp av fingrene. Trikset er å la fingrene presse mot den framre skjedeveggen mens de glir fram og tilbake. Stopp opp av og til, la fingertuppene gå i sirkelbevegelser over g-punktet og hold en jevn rytme selv om du øker trykket.

  Når g-punktet stimuleres sprer det seg en intens lystfølelse i hele underlivet, inkludert området rundt blæren. Enkelte kvinner vil derfor kunne få en følelses av at de må tisse, ta i så fall en liten pause.

  Enkelte kvinner kan nå en så dyp orgasme at de ejakulerer, altså skiller ut en klar væske.

  Ved fortsatt stimulering av g-punktet etter den første orgasmen, er det for mange relativt enkelt å oppnå en ny orgasme kort tid etterpå. Det oppstår ofte en slags pyramide-effekt ved stimulering av g-punktet, slik at den neste orgasmen kan føles bedre enn den forrige.

  3. To teknikker

  Så, til sexen. Ikke alle menn er komfortable med å stimulere punkter langt inne i skjeden, ved hjelp av fingrene. Her er to forslag til stillinger som gjør samme nytten.

  Hun er sjefen: De fleste variasjoner av stillinger der hun sitter øverst vil stimulere g-punktet, fordi kvinnen får kontrollen hun trenger for å styre penis på plass.

  Han er sjefen: Den såkalte «doggy style» fungerer også fint til stimulering av g-punktet. Mannens penis vil da bli bøyd bakover og de rytmiske støtene som er lette for ham å kontrollere når han holder henne rundt livet kan stimulere g-punktet intenst.

  LES OGSÅ:
 • Framtidens sex
 • Ikke vent til fredag
 • 7 veier til stjernene
 • Supersex på en helg
 • Sexen varer hele uken
 • Få det gøy med sexleketøy
 • Slik holder du forholdet hett
 • Gjør misjonæren moderne
 • Sex uten komplekser
 • Sex som gjør deg sprek
 • Slik forfører du ham

 • En av de beste stillingene for å stimulere g-punktet er den hvor hun sitter ansikt til ansikt med ham og styrer tempoet. Foto: www.imagesource.com
  En av de beste stillingene for å stimulere g-punktet er den hvor hun sitter ansikt til ansikt med ham og styrer tempoet. Foto: www.imagesource.com Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer