Potetgull

Sannheten om potetgullet

Mengden du spiser er viktigere enn hvilken type du velger.

BARE LITT: Spiser du ellers sunt, er det ingenting i veien for å spise litt chips av og til. Det er nemlig mengdene du spiser som har mest å si.
BARE LITT: Spiser du ellers sunt, er det ingenting i veien for å spise litt chips av og til. Det er nemlig mengdene du spiser som har mest å si. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem liker vel ikke å kose seg med litt deilig og sprø snacks i helgene?

Faktisk er potetgullet nordmenns sommerfavoritt når det kommer til snacks, og særlig i forbindelse med ferier, høytider, og ved store sportsbegivenheter på tv kjøper vi ekstra mye potetgull.

Ja, dette er kanskje en «guilty pleasure» for mange av oss, for vi vet jo alle som én at potetgull ikke er sunt. Likevel er det svært lite som kan erstatte potetgullet når vi virkelig er sugen på litt salt snacks til fredagsfilmen.

Men hvor usunt er det egentlig? Ifølge ernæringsfysiolog, gründer og daglig leder av Somebody.no, Camilla Andersen, finnes det ikke usunn mat, bare usunne mengder.

LES OGSÅ: Den store potetgull-testen

Det handler om mengder

– Spiser du ellers sunt, er det ingenting i veien for å spise litt chips av og til. Men trikset er «av og til» og «litt», sier hun til KK.no.

Omtrent 30 gram potetgull er ansett som én porsjon, men for de aller fleste av oss er det sjeldent at vi bare spiser en porsjon. Har du først tatt ett flak så kan det være vanskelig å stoppe. Det kan derfor være en god idé å ha noen å dele potetgullskålen sammen med, men unngå å fylle hele posen i skålen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer