De siste årene har vi om og om igjen hørt og lest at rødvin er sunt, men er det mulig at dette er noe vi fester oss ved kun fordi det er det vi ønsker å høre?
En ny studie viser nemlig at rødvin kanskje ikke har noen spesielle helsegevinster likevel.
Så hva er egentlig sant?
LES OGSÅ: Flytende kaloribomber
Antioksidanter
En lang rekke studier har de senere årene hevdet at rødvin, riktignok i moderate mengder, kan beskytte mot kreft, hjerte- og karsykdom, diabetes, beinskjørhet og overvekt.
Blant annet har en undersøkelse fra Harvard School of medical health vist at kvinner som drikker 15 til 30 milliliter rødvin om dagen, har 30 prosent lavere risiko for å bli overvektige enn de som ikke drikker rødvin.
På denne siden av Atlanteren har forskere ved Universitetet i Leicester i England, funnet det de mener er bevis for at rødvin kan forebygge kreft, hjertesykdom og diabetes.
Årsaken til helsegevinstene rødvin påstås å ha, er innholdet av antioksidanter.
Rødvin inneholder større mengder resveratrol, og det er dette stoffet man mener gir forskjellige helsegevinster.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger