Helse & Livsstil

Sats på sommerrumpa

Slapp i stussen etter vinteren? Gladnyhet: å trene seg til en snasen bakende er faktisk ganske enkelt.

Sats på sommerrumpa
Publisert
Sist oppdatert


- Du trenger ikke så mange rumpeøvelser bare du gjør dem riktig og med ganske tunge vekter, sier KKs treningsekspert Jill Jahrmann i nettmøte med kk.nos lesere.

Å trene seg opp til en mer spretten rumpe er langt enklere enn å trene magen flat. Å punktslanke kroppen er umulig - men mens fettet på magen er til hinder for et flatt resultat, er et lite fettlag på en veltrent bak bare med på å gi den litt ekstra piff. Er du lei av å strebe etter den flate magen du aldri får? Sats på en snerten stuss i stedet!

- Mine favoritter er knebøy, utfall og markløft med strake ben. Gange i ulendt eller bratt terreng gjør også susen, det samme gjør spensthopp, sier Jill.

 • Se video: 8 øvelser for rumpe og lår

 • Knebøy:
  Bøy knærne til kneleddene har en vinkel på 90 grader. Hold i noen sekunder og løft sakte opp igjen. Vil du gjøre øvelsen tyngre, kan du for eksempel bruke en treningsstrikk under beina.

  Utfall:
  Sett det ene benet langt foran det andre. Bøy ned til det fremste kneet har en vinkel på 90 grader. Hold noen sekunder og løft sakte opp. Bytt på hvilket bein som skal være foran. Øvelsen kan gjøres tyngre med vekter eller treningsstrikk.

  Markløft:
  Til denne øvelsen trenger du en vektstang. Stå oppreist med beina i skulderbredde. Fram med brystet, stangen inntil kroppen. Bøy rolig og kontrollert fram i hoftene og reis deg rett opp derfra til stående stilling. Husk å holde stangen langs beina hele tiden.

  - Når du trener styrke, skal du ha tunge nok vekter til at du ikke klarer flere enn 10-12 repetisjoner, og gjenta tre runder, sier Jill.


  LES OGSÅ:
 • Veien til drømmerumpa
 • Jill Jahrmann er KK treningsekspert.
  Jill Jahrmann er KK treningsekspert. Vis mer
  Sats på sommerrumpa
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer