Helse & Livsstil

Se hva du spiser

Øyet blir faktisk mett før magen.

Se hva du spiser
Publisert
Sist oppdatert
Folk som ser hvor mye de spiser, spiser mindre enn de som ikke øyner mengden mat de får i seg. Det kommer fram i en ny studie, gjort av forfatteren av boka Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think, professor Brian Wansink ved Cornell University i USA.Han serverte mat til to grupper mennesker. Den ene gruppen fikk oversikt over hvor mye de spiste, for eksempel ved at beina etter kyllingvingene de fortærte ble liggende framme ved tallerkenen. Hos den andre gruppen ble de fjernet etter hvert. Den første gruppen spiste 27 prosent mindre enn den andre.- Dette viser at folk begrenser seg når beviset på hvor mye de har spist er rett foran dem, sier Brian Wansink i en pressemelding.Som tiltak for de som ønsker å spise mindre, foreslår han at man gjør matinntaket synlig for seg selv. Bruker man plastglass, mener Wansink at man skal ta et nytt hver gang man forsyner seg med mer drikke, og la det brukte stå igjen på spisebordet. Bruker man vanlige glass, bør tomme vinflasker, mugger og lignende også stå igjen på bordet. Rester etter maten, som bein og potetskall bør bli liggende framme. Serveringsfat fylles ikke opp før de er tomme.LES OGSÅ:
 • 10 tips karbokutt
 • Derfor skal du spise variert
 • Sunne tips for vektvoktere
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer