Hår

Se hva stjernene gjør for å få langt hår

Skal fjerne slitte tupper uten at du trenger å klippe lengden.

VILLE DU GJORT DETTE? En trend fra 80-tallet ser ut til å være på vei tilbake igjen, der man brenner bort de slitte tuppene. Men fungerer det? Foto: Tone Ruud Engen
VILLE DU GJORT DETTE? En trend fra 80-tallet ser ut til å være på vei tilbake igjen, der man brenner bort de slitte tuppene. Men fungerer det? Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem drømmer vel ikke om langt og flott hår?

Det er imidlertid ikke så lett - spesielt ikke når du alltid må klippe vekk mer enn du hadde tenkt for å bli kvitt de slitte tuppene.

På kort tid er du tilbake til begynnelsen.

Og etter en stund i frisørstolen med et magasin fylt av Hollywood-stjerner med lange, flotte hårlokker, lurer du kanskje på hvordan de får det til?

Vel, flere av dem har visst byttet ut saksen til fordel for flammer!

LES OGSÅ: Stusser du hårene her?

Brenner av slitte tupper med stearinlys

Det er den brasilianske supermodellen, Barbara Fialho, som først fortalte at hun brukte flammer for å bli kvitt slitte tupper.

Metoden - som går under navnet «veleterapia», går ut på at frisøren tar en liten del av håret, tvinner det rundt og deretter brenner av hårstrå som stikker ut av seksjonen. Behandlingen skal ta omkring tre timer. Se illustrasjon fra Daily Mail her:

Prosessen skal visstnok åpne hårsekkene og gjøre håret mer mottakelig for balsam.

- Det er utrolig. Håret blir ikke kortere, men det føles likevel så mye glattere og sunnere ut, har redaktøren for Vogue i Brazil, Victoria Ceridone, tidligere skrevet på deres nettsider.

Men er det egentlig så fantastisk, og er det bra for håret ditt? Vi spurte ekspertene.

- På 80-tallet brukte vi denne metoden ganske ofte på personer som hadde slitte tupper gjennom hele hårlengden. Min erfaring er at selv om det føles mykt og fint i begynnelsen, er det ikke like bra som når du klipper håret med en skarp saks, sier Johan Hellström, hårstylist og eier av Björn Axén.

Barbara Fialho og flere andre brasilianske modeller sverger til å svi av slitte tupper fremfor å klippe dem. De ser jo ut til å ha riktig så fint hår, men ifølge ekspertene ER det faktisk mye bedre å klippe dem av. Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over Press
Barbara Fialho og flere andre brasilianske modeller sverger til å svi av slitte tupper fremfor å klippe dem. De ser jo ut til å ha riktig så fint hår, men ifølge ekspertene ER det faktisk mye bedre å klippe dem av. Foto: REX/Gregory Pace/BEI/All Over Press Vis mer

Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, forteller at hun absolutt ikke anbefaler metoden. Det gjør ikke noe bra for håret, men er en «kulere» måte å gjøre det på.

- En flamme fjerner håret på samme måte som en saks, men risikoen her er jo rett og slett brannskade på håret som er tvinnet og ikke skal klippes, sier hun.

PS! Metoden er brukt på frisørsalonger - ikke prøv den hjemme på egenhånd!

LES OGSÅ: Her bør du legge solpudder

Kan fungere godt uten flammer

Metoden der du tvinner - altså før du tar i bruk flammene, er imidlertid et smart grep for å finne og bli kvitt slitte tupper over hele håret.

- Ved å tvinne håret slik at du får ut alle småhårene som stikker ut, får du stusset alle tuppene uten å ta på lengden. Siden et hårstrå faller av og vokser ut igjen i gjennomsnitt hvert tredje til fjerde år, er det ingen som har alt håret i samme lengde, sier Holm-Glad.

Hun forteller at metoden ble mye brukt på 90-tallet.

Metoden - fortsatt med saks fremfor flammer, kan også være veldig effektivt for brunetter, som gjerne får det som kan se ut som hvite prikker på tuppene av håret når det er slitt.

SAKS ER BEST: Selv om det å tvinne håret er en god metode for å klippe slitte tupper uten å klippe så mye på lengden, er det best å fjerne de med saks. Flammene gjør ikke noe bra for håret ditt.  Foto: Andres Rodriguez - Fotolia
SAKS ER BEST: Selv om det å tvinne håret er en god metode for å klippe slitte tupper uten å klippe så mye på lengden, er det best å fjerne de med saks. Flammene gjør ikke noe bra for håret ditt. Foto: Andres Rodriguez - Fotolia Vis mer

- Det tar naturligvis mye lenger tid når man skal klippe bort alle disse små, slitte tuppene, men jeg syns det gir et bedre resultat, sier Hellström.

For å unngå slitte tupper anbefaler han at du velger riktig sjampo og alltid bruker balsam, i tillegg til at du gir håret en kur ganske ofte og alltid bruker varmebeskyttende produkter før du skal føne, rette ut eller krølle håret. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer