<strong>HIV INNPÅ:</strong> Noen ganger er en real burger det som trengs. Men tilbehøret kan gir deg basilusker. Foto: Icaro Leite
HIV INNPÅ: Noen ganger er en real burger det som trengs. Men tilbehøret kan gir deg basilusker. Foto: Icaro Leite Vis mer

Kosthold

Se opp for bakteriefella her!

Hvor ofte tror du ketchupflaska vaskes?

Publisert
Sist oppdatert
Spiser du ofte på restaurant, eller kjøper gatekjøkkenmat?

De fleste av oss unner oss et restaurantbesøk innimellom, eller stopper på en bensinstasjon for en pølse på vei til hytta. Og særlig nå om sommeren skjer jo dette ganske ofte.

LES OGSÅ: Slik blir grillmaten sunnere

Og når du kjøper en saftig hamburger med pommes frites, en grillpølse eller en bakt potet skal du selvsagt dandere med tilbehør som ketchup, sennep og rømmedressing. (Ketchup er forresten sunnere enn du kanskje tror).

Det er grei skuring, for flaskene står enten klare til bruk ved disken, eller pent oppstilt på restaurantbordet.

Men hvor ofte tror du disse flaskene vaskes? Nettopp.

Potensiell bakteriebombe

Problemet er jo at selv om du er flink til å vaske hendene etter toalettbesøk og før du skal spise, er ikke alle andre like flinke. Og dermed risikerer du at du etter å ha tatt et grepa tak rundt ketchupflasken, overfører basiluskene til hendene dine, som du så bruker til å spise pølse eller dyppe pommes frites i ketchupen.

I etterdønningene av det skumle e.coli-utbruddet i Tyskland i mai får du kanskje helt noia nå. Og ja, det er en potensiell risiko for at ketchupflasken er full av bakterier, men heldigvis er det forsvinnende liten fare for at det er en livsfarlig e-coli-bakterie.

Og husk at som regel går det jo bra. Men har du sensibel mage kan det være en idé å ha antibakterielle våtservietter i veska, og tørke av flaskene før du tar tak i dem.

Alternativt bruker du en serviett som «gryteklut» når du skal ha på salt, pepper, ketchup og så videre på maten du kjøper ute.

Se forresten ti andre «ukjente» bakteriefeller her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer