Samliv

Se opp for sexdreperne

Hjemsøkes du av pinlig forplantningslære? Her er de største sexdreperne.

Se opp for sexdreperne
Publisert
Sist oppdatert
Sex kan være intenst, spennende og grøssende deilig - eller en stor nedtur. Men hvordan opp - og nedturene preger sexlivet ditt, er det mennesker i din nære omgangskrets som avgjør. Her er sexdreperne du bør passe deg for. - Hvis du er blitt eksponert for positive og sunne mennesker og opplevelser, vil din seksuelle referanseramme være positivt ladet og sexlivet ditt givende, sier ekspert på feltet, Tracy Cox, til IVillage.
 • Orgasmens ABC
 • Den store sexguiden
 • Ikke vent til fredag
 • 1. Foreldrene dine

  Genene dine påvirker både personligheten og sexlysten din. Hvis din mor eller far har sterke seksuelle drifter er det sannsynlig at du også har det. Vi er alle produkter av generasjonen før oss, så våre foreldres seksuelle holdninger påvirker oss enten vi liker det eller ikke.Hvordan foreldre snakker om og oppfører seg i forhold til sex er også av betydning. Gikk de nakne rundt, eller plantet de gammelmannskyss i hverandres panner ved sjeldne anledninger? Det er gjennom foreldrene vi lærer hvordan menn behandler kvinner og vice versa, kort sagt hvordan et samliv fungerer.

  2. Ekskjæresten din

  Du har sikkert en ekskjæreste som spøker i bakhodet fra tid til annen. Dersom han var generøs, kjærlig og tillitsvekkende, så har han faktisk gjort din nåværende partner en tjeneste. Godt forarbeid er halve jobben og høyner sjansen for at du fortsetter å føle deg trygg i seksuelle situasjoner. Seksuelle problemer, usunne seksuelle relasjoner eller laber sex bunner ofte i en negativt ladet seksuell referanseramme. Denne ligger gjerne igjen etter en sengepartner som ikke var bra for deg. Ekskjærester setter ofte standarden for hva som er godt eller rett, for ikke å snakke om hva du ikke er komfortabel med.

  3. Tv-stjerner

  Det finnes to typer sex, den som er produsert og den som er ekte. Den produserte sexen er den du får servert på tv og i filmer, og den kjennetegnes ved at både menneskene og handlingen lyser perfeksjonisme av en annen verden. Men fordi de færreste av oss ser andre par ha sex i virkeligheten, er det filmsexen vi relaterer oss til. Selv om vi er intellektuelle nok til å skjønne at livet ikke er som hos de frustrerte fruene i Wisteria Lane, så er det lett å tro det, hvis man legger godviljen til. Sex på film setter høye krav til både deg og dine prestasjoner. Skuespillerne er plukket ut på grunn av sine fysiske attributter og i tillegg får de profesjonell hjelp til å se perfekte ut fra aktens start til slutt. Det er nemlig ingen som er født med en hårfrisyre som er som limt på, eller har kronisk stive brystvorter. Alt i alt må filmsexen ta mye av skylden for at vi føler oss underlegne og lite spennende i seksuell forstand både titt og ofte.

  4. Vennene dine

  Vi liker å sammenligne oss med vår nære omgangskrets. Dette til tross for at vi innerst inne vet at det er irrelevant når Nils Henrik og Magda legger seg om kvelden. For ikke å snakke om hva de gjør etter leggetid. Men det å sammenligne seg med andre er like vanlig som det er usunt.Ifølge eksperter overdriver vi når vi forteller om sexlivet vårt, fordi alle andres høres så bra ut. Det er bare til nære venninner at vi forteller hvor fort han kommer eller hvor dårlig han er til å trimme kjønnshårene sine. Venninnene dine underviser deg med andre ord i sexfaget. De legger føringer for hva som er normalt og unormalt. Særlig kvinner snakker mye om sex, selv om det ofte er på et litt humoristisk plan. Det er vel og bra å utveksle erfaringer, tips og råd, men ta alt med en klype salt og krydre etter eget ønske når du setter din egen sex på menyen.

  Slik bryter du mønsteret

  Er du en av dem som finner menneskene rundt deg både uinspirerende og bremsende på eget sexliv, bør du lese dette.
 • Vær bevisst de stereotypene du har skapt deg. Utfordre dem ved for eksempel å skrive ned tre negative ting du har lært om sex innen kategoriene nevnt ovenfor. Skriv deretter ned tre sunne ting du har lært gjennom egne erfaringer. Skriv noen av dem ned på en lapp og heng dem et sted der du kan se dem hver dag.
 • Undervis deg selv om sex. Garder deg med noen gode sexmanualer og begynn å studere. Les om følelser såvel som teknikk og fysiske krumspring. Jo mer kunnskap du har, jo lettere er det å slå tilbake på de negative preferansene dine.
 • Jobb med selvbildet ditt. Hvis du opplever at du tviler på din egen seksuelle attraktivhet, omgi deg med mennesker som gir deg selvsikkerhet og trygghet nok til at du kommer på rett spor igjen.
 • Ikke vær redd for å oppsøke hjelp. Dersom du føler deg totalt ute av kontroll, oppsøk en psykolog. Noen ganger er det bare et par timer som skal til for å få et litt bedre perspektiv på ting.LES OGSÅ:
 • Få det gøy med sexleketøy
 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over
 • Klønete? Slik slipper du deg løs
 • Unngå lystdreperne
 • Den store orgasmeguiden
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Tren deg til bedre sex
 • Hold deg sunn med sex
 • Maten som gir deg lyst
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer