Treningsklær

Se Pierre Roberts lekre ullkolleksjon

Varmt, komfortabelt, rimelig og det lukter ikke.

I SALG SNART: Om to uker kommer den nye ullundertøykolleksjonen til Pierre Robert i butikkene. Se flere bilder lenger nede i saken.  Foto: Per Ervland
I SALG SNART: Om to uker kommer den nye ullundertøykolleksjonen til Pierre Robert i butikkene. Se flere bilder lenger nede i saken. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Trimdronning og livsstilsguru Kari Jaquesson har helt rett når hun sier at du «ikke trenger å være professor for å skjønne hvordan du bør kle deg til trening i kulda».

Likevel er det svært mange av oss som har en tendens til å kle seg enten litt for varmt, eller med helt feil plagg når temperaturene synker nedover mot null.

Som vi i KK.no tidligere har skrevet, er riktig bekledning under utendørstrening på senhøsten/vinteren helt essensielt for at du skal være komfortabel, holde deg varm og kunne yte maksimalt.

Ull er det absolutt beste for å holde på varmen i vintermånedene, og i forbindelse med den kommende sesongen lanserer undertøysprodusent Pierre Robert i disse dager sin nye ulltøykolleksjon.

LES OGSÅ: Derfor bør du velge ull

MERINO:Ifølge produktsjef i Pierre Robert, Anne Julie Saue, er merinoull noe av det beste til å holde på varmen og transportere fukt.  Foto: Per Ervland
MERINO:Ifølge produktsjef i Pierre Robert, Anne Julie Saue, er merinoull noe av det beste til å holde på varmen og transportere fukt. Foto: Per Ervland Vis mer

100 prosent Merinoull


Torsdag fikk KK.no anledning til å ta en forhåndstitt på ullundertøyet, som kommer i butikk om to uker.

Den nye kolleksjonen er laget i 100 prosent Merinoull, som både er varmt, temperaturregulerende og behagelig.

- Vi har laget dette ullundertøyet for at det skal passe alle – altså fra de som trener til Birken, til de som går tur med hunden, forklarer Anne Julie Saue, produktsjef i Pierre Robert.

Ifølge Saue er det tre hovedgrunner til at de valgte å utvikle tøyet i Merino.

- Den første er Merinoullens evne til å regulere temperatur og holde på kroppsvarmen. Det andre er at Merino er utrolig bra på fukttransport. Det suger opp mye vann og svette, og transporterer det bort fra kroppen. Det tredje er komfort – alle plaggene er veldig behagelige. I tillegg er det tynnere og mer elastisk.

Dersom du er lei kjipe, blasse ullundertøyfarger, så kan du kanskje glede deg over at Pierre Robert, i likhet med Kari Traa, har slengt seg på knallfarge-trenden. Buksene, trøyene, sokkene og halsene kommer nemlig i lekre kombinasjoner som grå- rosa, blå- turkis og lilla-rosa.

- Vi har laget plaggene i friske farger for å gi energi og økt lyst til å trene og komme seg ut, sier Saue:

- Det har vært stilt tre krav til tøyet – det skal levere på komfort, levere på funksjon og inspirere deg som trene til å yte det lille ekstra. Mange får mer lyst til å trene og blir gladere når de har på seg fresht treningstøy. Så kolleksjonen er designet for å gi energi.

Prisen på ett sett (bukse og trøye) ligger også på under 400 kroner (299 for trøye, 99 for bukse, 79,90 for sokker).

Se flere bilder og priser fra kolleksjonen:


LES OGSÅ: Her er de perfekte treningstrusene

Holder deg varm - uansett

Trimdronning Kari Jaquesson var også tilstede under Pierre Robert-visningen torsdag, og holdt et lite foredrag i forhold til riktig bekledning til vintertrening.

Ifølge trimdronningen er det nemlig svært viktig å unngå for tunge og varme plagg når du trener, samtidig som du skal kle deg slik at du holder varmen.

- Noe av det viktigste å huske på er at det ikke skal være for tungt. Det å ha på seg en tjukk jakke i det du går ut døra kan føles bra der og da, men etter fem minutter holder du på å dø av varme og det gir ikke så mye treningsenergi. Så det beste er lag på lag – alltid med ull innerst og noe vindtett ytterst, sier hun:

-Du skal ikke fryse, du skal ikke bli for varm, og du skal kunne bevege deg fritt. Altså, tøyet skal sitte godt, men ikke for tett. I tillegg er det svært viktig at tøyet du har innerst får vekk svette. Svette har nemlig en funksjon – den kjøler ned kroppen. Derfor trenger du et stoff som absorberer og transporterer svetten raskt fra huden, men som likevel holder deg varm.

Ifølge Saue er det nettopp dette som er så genialt med plagg i Merino.

- Ull kan suge opp mange ganger sin egen vekt i væske, og Merinoull kan faktisk inneholder 70 prosent fuktighet og likevel holde deg varm, sier hun.

Se Pierre Robert-plaggene på modeller, samt en snikpeak fra den nye Sport Collection, som kommer i salg januar 2012:


ULLFAN: Trimdronning Kari Jaquesson var foredragsholder på Pierre Robert-visningen, og kom med gode tips til hvordan man bør kle seg best for trening ute om vinteren.  Foto: Per Ervland
ULLFAN: Trimdronning Kari Jaquesson var foredragsholder på Pierre Robert-visningen, og kom med gode tips til hvordan man bør kle seg best for trening ute om vinteren. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Slik finner du den beste treningsjakken

Stinker ikke

Et annet stort pluss med ullplagg, er at de ikke lukter svette, slik vanlig superundertøy eller treningstøy fort har en tendens til å gjøre. Dermed trenger du heller ikke vaske ullundertøyet for hvert bruk.

- Ull puster og det stinker ikke. Ull har nemlig en slags «egenvask»-funkson. Du kan ha på deg tøyet, henge det ut og så renser det seg selv. Når du tar det på igjen så lukter det like godt, sier Jaquesson:

- I tillegg er det organisk og miljøvennlig, som er et stort pluss. Og så fremt du behandler det riktig (følg vaskeanvisningen), så kan det holde seg i mange, mange år.

LES OGSÅ: Vaskepulver ødelegger treningstøyet

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer