Neglelakk

Se testen av den nye super-neglelakken

De kaller det et hybridsystem for neglene og en neglelakkrevolusjon, men hva er det egentlig? KK.no prøvde Shellac.

SHELLAC: Den spesielle typen neglelakk herdes en UV-lampe og skal vare i to uker.  Foto: Aina Kristiansen
SHELLAC: Den spesielle typen neglelakk herdes en UV-lampe og skal vare i to uker. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er noen måneder siden de første salongene i Norge fikk inn Shellac-systemet og Carina Strand hos Bislett Hudpleie i Oslo kan fortelle om stor pågang og mange fornøyde kunder.

– Vi har en del faste kunder som har prøvd det, men også kunder som kommer bare for å få lagt Shellac, sier hun.

Stadig mer populært

Neglelakk som sitter pent over lang tid er noe kvinner har drømt om i en årrekke, og nå er det altså innenfor rekkevidde. Bare tenk deg en ferietur, bryllupsreise eller festsesong med perfekt lakkerte negler uten noe styr. Snakk om drømmer som går i oppfyllelse …

Den spesielle prosessen krever opplæring, så du må gå i salong for å få lagt Shellac. Tilbudet er allerede tilgjengelig over hele landet.

Se komplett liste over steder som tilbyr Shellac på NeglAkademiets hjemmeside.

Men hva er egentlig Shellac?

På plakatene og nettsidene fra produsenten CND, Creative Nail Design, forklares det som et hybridsystem.

– Det er et hybridsystem som kombinerer egenskapene til neglelakk og egenskapene til en gelé til et fantastisk hybridsystem som er revolusjonerende og kommer til å forandre hvordan vi forholder oss til neglelakk, forklarer Shellac-ekspert David Barton i samtale med makeupartist Lisa Eldridge.

Lakken skal altså sitte pent på neglene uten å flasse av eller ripes opp i minst to uker.

– Det kommer med en toukers «grave i jorda»-garanti, så det er bare å komme tilbake hvis det skulle skje noe med dem før det er gått to uker, forklarer Carina Strand på Bislett.

Slik funker det

KK.no har bestemt seg for å teste denne såkalte neglelakkrevolusjonen og tar turen til Bislett.

Carina Strand starter med å rense neglene mine for neglelakkrester, olje og smuss, før hun dytter forsiktig på neglebåndene og skryter litt av neglene mine.

– Selv om jeg sier ifra på forhånd, er det mange som kommer uten å ha stelt neglene sine først. Hos oss tilbyr vi bare selve lakkingen, så jeg ber alltid kundene file og stelle neglene sine før de kommer.

Det hadde ikke jeg fått med meg, så selv om jeg føler meg truffet, forsikrer hun meg om at neglene mine er i god stand og helt klare for Shellac.

Først legger hun et lag med underlakk. Alle lakkene er spesielle Shellac-lakker og man kan altså ikke bruke hvilken lakk som helst.

Underlakken herdes så i 20 sekunder i en liten maskin med UV-lys og vifte.

Så skal jeg velge farge. Hos Bislett Hudpleie har de seks farger å velge mellom, men det kommer stadig nye.

Fargeutvalget øker stadig

De første månedene hadde CND produsert 12 forskjellige farger. Etterhvert kom 12 nye, og fra januar 2011 består Shellac-utvalget av 60 farger. Da snakker vi valgmuligheter, jenter!

– Det går selvfølgelig også an å blande de forskjellige lakkene så du får en helt annen farge, forklarer Carina Strand.

Men jeg faller fullstendig for den korallfargede lakken. Hvorfor ikke ha en sommerfarge på neglene når gradestokken utenfor den varme hudpleiesalongen viser 20 minus?

– Du trenger to lag med neglelakk og ett lag med overlakk, sier Carina Strand mens hun påfører den litt tyktflytende lakken i tynne lag.

– Jo tynnere lag, jo lenger holder den seg fin.

Og det er jo i alle fall det samme som med vanlig neglelakk.

LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

Herdes og tørker rekordraskt

Mellom hvert lag herdes lakken i UV-lyset. To minutter etter hvert strøk.

Til slutt, etter at overlakken har herdet, er alt helt tørt og du kan putte hånda ned i veska for å grave fram nøklene eller lommeboka uten at du får hverken riper eller bulker i lakken.

– Men først må jeg tørke av det litt klissete laget som overlakken gir fra seg, sier Carina Strand og drar over lakken med en bomullsdott.

Jeg skvetter til og trekker hendene til meg. Mange år med lakking av negler tilsier at bomull på nylakkerte negler er en veldig, veldig dårlig idé.

Hun ler litt av meg og sier det slettes ikke er første gang hun opplever at kunder reagerer sånn når hun drar fram bomullsdotten.

Men lakken er helt tørr og det blir hverken riper, bulker eller lo av tørkingen. Jeg er sjokkert! Og klarer ikke å skjule begeistringen:

– Oj, så utrolig blanke de er!

Se bilder av de ferdiglakkede neglene her:Og sånn skal de altså holde seg i to uker. For mange er den eneste grunnen til å fjerne lakken at neglene vokser og man får ettervekst ved neglebåndene.

Slik får du den av igjen

Fjerning av Shellac er litt annerledes enn fjerning av vanlig neglelakk.

For det første må du bruke ren aceton, noe Carina Strand forteller at du får kjøpt på apoteket. Hun forteller at jeg må la acetonen være i kontakt med neglene i ca. 10 minutter, før det bare er å dra den forsiktig av neglen. Ingen gnikking, med andre ord.

Du kan kjøpe spesielle pads hos de som legger Shellac, eller du kan bare dynke en vanlig bomullsdott og feste den over neglen med teip eller aluminiumsfolie. De fleste steder som tilbyr Shellac tilbyr også fjerning, hvis du vil slippe styret med å kjøpe inn aceton og gå rundt med bomullsdotter på neglene.

Selv om det ikke er noen spesielle forholdsregler du må ta for at Shellacen skal sitte i de nevnte to ukene, anbefaler David Barton å smøre hendene og neglene godt hver dag og å bruke hansker når du vasker opp.

Så gjenstår det bare å se hvor lenge dette sitter på neglene uten å rippe eller flasse av. KK.no kommer med en oppdatering, så følg med!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer