Festival

Seks ting som redder festivaldagen

Festivalsommeren er godt i gang. Her er alt du trenger for å pakke riktig.

FESTIVALMORO: Lommebok, mobil, lipgloss ... Gjør som stjernene på årets Coachella og ha med deg et lite "survival"-kit på festival. Foto: All Over Press
FESTIVALMORO: Lommebok, mobil, lipgloss ... Gjør som stjernene på årets Coachella og ha med deg et lite "survival"-kit på festival. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Festivalsesongen er i gang, og i månedene fremover kan du velge og vrake i musikkfester.

Kollenfestivalen, Hove, Slottsfjellfestivalen, Notodden Blues, Øya ...ja, listen er endeløs, så du vil garantert finne en festival som frister deg.

LES OGSÅ: Ha bikini under festivalantrekket

Ikke drikk bort moroa

Å være på festival handler om å hygge seg og høre på konserter.

Å ta seg en øl eller tre er en del av pakka for mange, men pass på at du ikke går for hardt ut. Du vil ha det morsommere om du holder inntaket i sjakk.

Det betyr at du bør ha kontroll på hvor mange enheter du drikker og helst gi deg selv en grense for hvor mange enheter du skal få i deg i løpet av dagen.

Husk også å drikke vann mellom hver øl og å spise godt. Det vil gjøre at du klarer å holde koken hele festivaldagen gjennom. Det er dessuten smart å ta pauser fra drikkingen innimellom, for det tar litt tid før du merker hvor påvirket du er.

LES OGSÅ: Hvor mye drikker du, egentlig?

Dette bør du ha i veska

Nok alkoholprat. Å ha de riktige tingene med seg i veska er også veldig viktig for å få en topp opplevelse på festival.

Det hele koker ned (minst) til seks ting - her ser du dem:

1. Ørepropper
Det er ikke teit å ha med seg ørepropper på festival. Faktisk er det rimelig teit å IKKE ha dem med. Du har kanskje ingen planer om å stille deg rett ved høyttalerne, men i en stor folkemengde er det vanskelig å forutsi hvor du til slutt ender opp med å stå. Konserter har som regel et lydnivå på 100 til 120 decibel, og det kan faktisk skade hørselen. Grensen for hvor høy lyd bør være uten å gjøre skade er 85 decibel. Dersom ørene dine utsettes for høyere lyd enn dette over tid, vil det skade hørselen permanent.

Du har sikkert opplevd at det ringer i ørene, og at du har nedsatt hørsel etter en konsert. Det går som regel over etter en dag eller to, men dersom du til vanlig liker å høre på mp3-spilleren din på høyt volum, er ørene dine mer utsatt for varige skader. Du vil virkelig ikke oppleve tinnitus, eller øresus, som det også kalles - det er utrolig slitsomt, og hemmer livskvaliteten.

Det finnes ørepropper som filtrerer ut høye lyder, men som ikke stopper lyden - du er jo på festival for å høre musikken.

2. Solkrem
Det er selvsagt aller best om det er knallvær når du er på festival. Uansett værmeldingen bør du ha en solkrem i veska. Det er aldri godt å vite når sola kommer fram, og det kan bli en ganske kjip festivalopplevelse om du blir skikkelig solbrent. Det holder vanligvis med faktor 15, men siden du på festival ikke nødvendigvis har mulighet til å komme deg i skyggen når huden trenger pause, bør du ha med en solkrem med høyere solfaktor - gjerne faktor 30. I tillegg til solkrem, bør du ha med deg en solhatt eller caps. Da kan du få skygge på den sarte ansiktshuden, og slipper å bli brent. Du vet jo at solskader kan gi deg rynker og pigmentflekker.

LES OGSÅ: Hvite flekker på solbrun hud?

3. Lommetørklær og våtservietter
Du vet aldri om det er dopapir på toalettet, eller om det er såpe igjen i dispenseren. Antibak-gele kan erstatte våtservietter.

4. Et lett ullskjerf
Det er dessverre ikke garantert at det blir varmt og fint vær når du skal på festival. Sommeren i Norge er som kjent ganske ustabil. Derfor er det smart å ha med et tynt ullskjerf eller en pashmina i veska. Det redder deg om du skulle bli kald i løpet av kvelden.

5. Tynn regnjakke
Noen ganger er ikke værgudene på din side, og det er ikke alltid festivaler lar deg få ha med paraply inn. Ikke så rart, for det blir ikke lett å se noe av det som skjer på scenen hvis alle har paraplyen slått opp. Pakk med deg en tynn regnjakke i veska, eller skaff deg en regnponcho. Kanskje du synes det er døllt å gå i regnjakke, men det er heller ikke spesielt gøy å bli søkkvåt og kald. Sommerforkjølelse er ikke noe å trakte etter.

Hvis du skulle bli forkjølet, hjelper denne drikken på symptomene.

LES OGSÅ: Slik finner du den perfekte sommerjakken

Husk også ha med:

 • Ekstra sokker – enten du blir våt eller kald, kan sokker være kjekt å ha.
 • Gummistøvler – nå finnes det faktisk støvler du kan rulle eller brette sammen og putte i veska. Kanskje verdt det hvis du er en ivrig festivalgjenger.
 • Leppepomade – du vet hvor plagsomt det er med såre lepper. Dessuten trenger også leppene solbeskyttelse, så velg et produkt med SPF.
 • Penger – legg gjerne igjen lommeboka full av alt av kort og viktige dokumenter hjemme (det er fort gjort å miste, og lommetyver finnes også på festivaler), men sørg for å ha med deg kontanter og ett bankkort.
 • Plaster – gnagsår kan ødelegge enhver konsertopplevelse.

 • Og uansett hvor smart ideen kan ha virket, tviler vi litt på at GoGirl, trakten som gjør at du kan tisse som en mann, blir sommerens største festivalhit.

  LES OGSÅ: Denne shortsen er alt du trenger

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer