Helse & Livsstil

Seksuelt frustrerte fruer

Menn vil alltid ha sex - unntatt når de ikke vil. Her er rådene for seksuelt frustrerte fruer.

Seksuelt frustrerte fruer
Publisert
Sist oppdatert
Hva om du er den som ønsker sex, mens han ikke vil særlig ofte – eller til og med aldri? Her er gode råd som sørger for å bringe intimiteten tilbake i forholdet deres.
 • Dump singellivet
 • Lær å kysse med stil
 • Den ultimate flørteguiden
 • Finn gnisten i helgen
 • Ekteskapet startet antagelig med fyrverkeri, stjerner og planeter, men ett sted på veien mistet din bedre halvdel lysten på sex. Eller kanskje var tegnene på hans manglende sexlyst der hele tiden, men du så det ikke?Man blir lei av å ta initiativet hele tiden og selvtilliten blir gjerne den tapende part. Heldigvis kan samlivsterapeut Michele Weiner Davis berolige deg med at din ektemann ikke er unormal - og du er ikke uattraktiv. Som regel ligger problemene i psyken hans og fører til manglende lyst eller ereksjonsproblemer. Dersom du mistenker at biologi eller personlige problemer er grunnen til din manns manglende sexlyst, be ham om å oppsøke en lege. Husk at når det kommer til seksuell lyst er det ingen one size som «fits all».

  1. Lær av de gode periodene

  Prøv å reflektere over hva som er annerledes de gangene dere har det bedre. Hva gjør dere annerledes? Mennesker har lett for ikke å bite merke i problemfrie perioder, og hvis de gjør det tror de at de har flaks. - Men gode perioder oppstår ikke uten videre, sier Michele Weiner Davis til Redbook Magazine. Terapeuten har et konkret eksempel. Det handler om et ektepar som hadde et spontant sexliv før de fikk barn. - Det eneste jeg kan komme på som er annerledes er at jeg før snakket dirty til ham når vi hadde sex og sendte ham erotiske e-poster. Jeg sluttet med det fordi jeg så at han ikke haddde like mye lyst, selv om jeg husker at han pleide å bli tent av det, sa konen.

  2. Unnslipp rutinene

  Når et problem oppstår prøver vi som regel å løse det. Og dersom vi ikke får til det prøver vi igjen, på en annen måte. Men i sexlivet har vi en tendens til å fortsette i den samme tralten. - Det kan hjelpe bare å bringe opp temaet på et annet tidspunkt på dagen eller finne en ny måte å gripe hele settingen an på, råder Michele Weiner Davis, som har tretti års erfaring med samlivsproblemer. Kvinner er veldig flinke til å gjøre mye av det samme når det kommer til det verbale, men det samme gjelder faktisk handlingene deres, skal vi tro terapeuten. - Dersom det ikke fungerer å kle seg i sexy undertøy gang på gang, da er det faktisk ikke kroppen din det er noe i veien med, men det faktum at han kjenner igjen mønsteret og da kan få prestasjonsangst, skal vi tro terapeuten.

  3. Overrask ham

  I faste forhold går vi gjerne på autopilot. Våre reaksjoner er gjerne så rutinemessige at vi knapt tenker over hva vi sier eller gjør. Men, når noe annerledes skjer, da fanger det oppmerksomheten vår. Her har terapeuten nok et eksempel, på et ektepar hvor begge var karrieremennesker og kun hadde tid til sex i helgene. Dette fungerte fint, inntil de begynte å krangle om penger hver bidige fredag kveld. Fordi helgen deres startet med en diskusjon som grenset til krangling resulterte det i en miserabel og sexløs helg. Dette fortsatte i to måneder. Inntil en dag, da konen sa:- Jeg føler ikke for å diskutere dette nå, kan vi ikke utsette det til søndag? Hvorpå mannen svarte, overraskende: - Ok. Terapeut Michele Weiner Davis forteller at man er nødt til å være tålmodig dersom dette skal ha sin effekt, vente en dag eller to, så vil forandringene bli tydelige i forholdet etter hvert.

  4. Bytt roller

  Jo mer du oppfører deg på en bestemt måte eller foreslår de samme tingene, jo mindre får han lyst til å gjøre dem. Dersom du er den som snakker om følelser, jo mindre blir han interessert i å gjøre nettopp det og er det han som styrer med fianansene, er det lite trolig at du legger deg oppi dem. I mange forhold starter partene som likeverdige og tar like mye initiativ til sex. Så blir den ene sliten, opptatt eller stresset. Dette legger dobbelt så mye arbeid på den andre parten, som bare får mer lyst etter å bli avvist gang på gang. Han derimot kan lett bli enda mindre lysten, fordi han føler seg overveldet. - Ta ett skritt tilbake og la ham se at du ikke presser ham, råder Davis. Eksempelet her er ekteskapet hvor hun spurte om sex, men han ville ikke og hun reagerte da med sinne. Dette førte til at han tok initiativet et par dager senere. Men problemene stoppet ikke der, for kona merket at han ikke «ga seg hen» og at han gjorde det av plikt. Dette mønsteret fortsatte, og sexen - den fortsatte å være utilfredsstillende.Inntil en dag da kona begynte å avvise mannen da han tok initiativet. Han ble overrasket og prøvde på flere ulike måter, uten hell. Da kona til slutt ga etter hadde de bedre sex enn noen gang. Ventingen og det at de byttet roller gjorde det mer spennende og sørget for at begge var klare da de omsider hoppet i halmen. - Mange tror at det å endre oppførsel kan gjøre vondt verre. Det er skremmende og bryte mønstre, men gi deg selv lov til å være kreativ, råder terapeut Michele Weiner Davis.LES OGSÅ:
 • Grønn på sjekker'n?
 • Få fart på forholdet
 • Glem det han sa
 • Kvinner er kvinner verst
 • Kvinners 10 verste egenskaper
 • 31 måter å finne ham på
 • Januardater for fattigluser
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer