Guide

Selvbruningsguiden

Slik blir du perfekt brun uten sol.

Selvbruningsguiden
Publisert
Sist oppdatert
Den første dagen i bikini kan fort bli et lite mareritt. Sommeren kom mye fortere enn du hadde ventet, og verken bikinidietten eller uken på Kreta i mai for å jobbe opp et gyllent lite grunnlag gikk helt etter planen. I stedet står du skrekkslagen foran speilet i fjorårets H&M-bikini, og innser at «slapp fiskepudding» er mer betegnende enn «bronsefarget gudinne». Heldigvis finnes det noen små triks som kan gjøre den første stranddagen litt mindre traumatisk. Selvbruningskrem er en av dem, og kan gjøres både hjemme og i hudpleiesalong. Her er de beste tipsene for hjemmebruning. Når du skal bruke en selvbruner hjemme gjelder mange av de samme tingene som ved en salongbruning.
 • Start med å peele hele kroppen godt. Vær ekstra nøye der hvor huden er hard eller tørr, som for eksempel på albuene, anklene eller knærne.
 • I motsetning til i salongen kan du godt smøre deg inn med et tynt lag bodylotion før du begynne å smøre deg inn med selvbruningskremen. Nederst ved anklene, i knehasene og på albuene kan du også smøre på en litt fetere krem, for eksempel et tynt lag vaselin, hvis du har lett for å få skjolder her.
 • Vil du ha en svakere brunfarge kan du blande bodylotion og selvbruningskrem.
 • Er du uvant med å bruke selvbruner kan det være lurt å velge en som har farget krem eller skum. Da ser du med engang hvor du har smurt deg, og det blir lettere å få det jevnt. Det er ikke særlig forskjell på skum, krem eller spray. Det er rett og slett en smakssak. Resultatet blir det samme.
 • Husk å vaske hendene veldig godt etter at du har sprayet eller smurt deg inn. Ellers kan du få veldig skjoldete hender.
 • La kremen trekke godt inn og bli ordentlig tørr før du kler på deg.
 • Blir det helt krise, finnes det peelingkremer som skal kunne hjelpe deg å begrense skadeomfanget, blant annet fra ModelCo. Det finnes også egne selvbruningsfjernere, blant annet fra merket St. Tropez, som fås kjøpt i utvalgte parfymerier og solsalonger.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.