Selvbruning

Selvbruningskrem: Dette bør du gjøre i kveld

Særlig hvis du planlegger å gå med bare legger i morgen.

TRENGER DU BRUNE LEGGER I EN FEI?: Siden fargen skal tørke, trekke inn og ikke være i kontakt med vann på minst fire timer, er det alltid best å påføre selvbruningen om kvelden. Foto: © Ken Bank / Retna UK All Over
TRENGER DU BRUNE LEGGER I EN FEI?: Siden fargen skal tørke, trekke inn og ikke være i kontakt med vann på minst fire timer, er det alltid best å påføre selvbruningen om kvelden. Foto: © Ken Bank / Retna UK All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Endelig har sola kommet og sommerkjolesesongen kan offisielt sparkes i gang. Føler du leggene er i bleikeste laget, kan du faktisk bli perfekt brun uten sol.

Timingen teller

Og det er i kveld du bør ta grep!

Siden fargen skal tørke, trekke inn og ikke være i kontakt med vann på minst fire timer, er det alltid best å påføre selvbruningen om kvelden.


Slik får du finest brunfarge:


1. Skrubb huden godt med hampvott eller kroppsskrubb. Bruk en egen skrubb for ansiktet. Da fjernes den tørre huden som er årsaken til at fargen blir ujevn. Husk å skrubbe ekstra godt på albuer, knær og føtter.
2. Hvis du skrubber deg rett før selvbruningen, bør du unngå oljete sukker- og saltskrubber.
3. Skrubb deg gjerne dagen i forveien eller på morgenen. Da bruker du ikke så lang tid på en gang.
4. Velg deg ett område av gangen, for ekempel den ene leggen, og smør med raske bevegelser. Pass på at alle steder blir like jevnt smurt med lik mengde krem.
5. Vask hendene godt!
6. Beste trikset! Avslutt med et veldig lett lag bodylotion over hele kroppen. Da blir fargen garantert jevn. Fargen blir kanskje bitte litt svakere, men det er bedre enn skjolder. Husk overgangen til føttene, og smør resten av kremen på hendene.
7. La kremen trekke godt inn i huden før du tar på løstsittende tøy.
8. Unngå vann i 4 timer. Derfor er også den beste tiden å ta selvbruning på kvelden slik at du kan sove med den.

De beste selvbruningeneDagen derpå

Dagen etter du har påført kremen eller moussen, bør du alltid dusje av deg overflødige produktrester. Du kan justere eventuelle skjolder ved å få av restene, nemlig.

I tillegg bør du alltid skrubbe huden lett, gjerne bare med en hampklut, et par dager etterpå. Igjen fjerner du døde hudceller og hjelper fargen å slites av penere og jevnere.

Gjenta gjerne påføringen med noen dagers mellomrom. Moderne selvbruningsprodukter er stort sett laget for å gi deg en mer naturlig og gradvis mørkere brunfarge. Det skal se ut som du har ligget i hagen eller parken et par dager, ikke grillet deg selv i Syden-sola i et par uker. Derfor må du også gjenta prosessen for å få en dypere farge.

Tryggeste måte å bli brun på

Ifølge overlege Joar Ausdal på Hudavdelingen Rikhospitalet er selvbruning den sikreste måte å bli brun på. Han mener også at selvbruning ikke er farlig siden selvbruningen bare oksiderer med de døde hudcellene, og ikke trekker inn i huden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer