Selvtillit

Selvtillit som stjernene

Lær deg dette, og du blir midtpunktet hvor som helst.

Skuespiller Scarlett Johansson strutter av selvtillit. Foto: All Over Press
Skuespiller Scarlett Johansson strutter av selvtillit. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fokuserer du alltid på de negative tingene ved deg selv? Vel, da er du en typisk kvinne. Men det er mulig å skifte kurs, ifølge klinisk psykolog Darlene Mininni. Det skriver amerikanske Cosmopolitan.

1. Dropp kroppsvitsene

Det er noe i det at det alltid er litt alvor i spøken. SÅ begynn å tenke pene tanker om deg selv. Selv nedsettende kommentarer om deg selv sagt med et glimt i øyet blir loggført i hjernen din som en sannhet. Ergo; ikke gjenta til det kjedsommelige at du aldri finner topper som passer «pannekakepuppene» dine.
 • Undertøy for formene

 • 2. Grill deg selv

  Når de negative tankene prøver å slå rot, søk beviser. Dersom du ikke har måttet kjøpe deg en ny garderobe fordi du har lagt på deg, da har du vel strengt tatt ikke blitt «så utrolig feit». Har du en dag hvor du føler deg tykk, prøv heller kles-triksene som gjør at du ser slankere ut.

 • Lær å bli sexy i sloggi
 • Juks deg til drømmekroppen

 • 3. Bli bevisst årsaken

  Hvorfor har du dårlig selvtillit eller føler deg usikker? Kanskje er du redd for å miste en kjæreste, ikke bli likt av absolutt alle eller du er rett og slett uvant med å få komplimenter fordi du ble ertet i oppveksten?

  4. Digg deg selv

  Vi har dager da vi føler oss på bånn. Det er latterlig og overfladisk og vi er fullt klar over det, men likevel klarer vi ikke å la være å ergre oss over dårlige hårdager, tørr hud og kviser. Det er der sexy fotografier kommer inn.
 • Digg deg selv


 • 5. Sol deg i glansen

  Enten det er kjæresten din som betrakter deg når du er kliss naken eller en fremmed som beglor deg på tv-banen: Lær deg og godta at folk rundt deg synes du er sexy, det er nemlig med på å gi deg økt selvtillit.

 • Derfor bør du kaste badevekta

 • 6. Lær av menn

  Vi tror kanskje at menn er like harde mot seg selv og mot oss, som det vi er, men det stemmer faktisk ikke. Menn plukker ikke fra hverandre en kvinne og analyserer henne bit for bit, men sier ja takk til hele pakken.

  7. Sprad rundt naken

  Jo mer tid du tilbringer i nettoen, jo mer komfortabel blir du. Her er derfor ukens lekse: sov naken, se på tv naken og sprad ut av dusjen med håndklet på hodet i stedet for rundt kroppen.
 • Slik blir du selvsikker

 • 8. Rett deg opp

  En god holdning gjør underverker for figuren og linjene dine. I tillegg er en rak rygg, en fremskutt brystkasse og en bestemt, men avslappet gange med på å gi deg en selvsikkerhet som gjør deg sexy .

  9. Flørt villig vekk

  Når du føler deg litt ukomfortabel i en sosial setting, bruk sjarmen din for alt den er verdt i stedet for å prøve og gjøre deg usynlig. Sistnevnte taktikk virker nemlig mot sin hensikt.

  10. Lær av andre

  En kvinne som har «draget» så det suser er ikke nødvendigvis en klassisk skjønnhet. Men hun vet etter all sannsynlighet dette: at hun er unik og sexy på en måte ingen andre kvinner er det.

 • Derfor føler de seg sexy

 • 11. Ikke se ned på andre

  Det føles kanskje litt godt å rakke ned på andre kvinners utseende, men du gjør deg selv en bjørnetjeneste. Slike ting er nemlig med på å fyre oppunder rangeringem av ytre kvaliteter og er usunt for selvbildet ditt.

  13. Ikke syt og klag

  Syting og klaging hjelper ikke for selvtilliten. Og som om ikke det skulle være nok, du blir ikke noe mer attraktiv av det. Det eneste du oppnår er oppmerksomhet og at ditt publikum finner deg selvsentrert og irriterende.

  14. Forandring fryder

  Akkurat som skuespillere smelter sammen med karakteren sin, vær den du har lyst til å være fremfor den du føler at du har blitt. Bestem deg for å innta rommet i den røde kjolen og stjele showet, i stedet for å ergre deg over at venninnen din gjør det.

  15. Kle deg selvsikker

  I stedet for å kle deg i pølseskinnet av en bukse de dagene du føler deg oppblåst, gå for en løsstittende bukse med høyt liv i stedet. Føler du deg vel i tøyet, vil du føle deg mer sexy enn om du hopper i «slanke-buksa» bare fordi den pleier å få deg til å se tynn ut. Glem heller ikke undertøyet, føler du deg sexy fra innsiden blir du også sexy på utsiden.

  Sanger og skuespiller Jessica Simpson lider vel heller ikke av dårlig selvtillit. Foto: All Over Press
  Sanger og skuespiller Jessica Simpson lider vel heller ikke av dårlig selvtillit. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer