Samlivsbrudd

Sensommer er høysesong for samlivsbrudd

- Det er noen som rett og slett ikke tåler å ha ferie sammen, sier eksperten.

SAMLIVSBRUDD: En skulle kanskje ikke tro det, men sensommeren er faktisk høysesong for samlivsbrudd og skilsmisser.  Foto: alphaspirit - Fotolia
SAMLIVSBRUDD: En skulle kanskje ikke tro det, men sensommeren er faktisk høysesong for samlivsbrudd og skilsmisser. Foto: alphaspirit - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En skulle kanskje tro at det å trappe ned tempoet og tilbringe sommerferien sammen vil kunne styrke de fleste parforhold, men slik er det nødvendigvis ikke.

Ifølge Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, er nemlig sensommeren er en av høysesongene for samlivsbrudd.

- Det er to topper på brudd- og skilsmissestatistikken; den ene er i januar rett etter juleferien, mens den andre er i august rett etter sommerferien – så i perioden etter ferien er det absolutt høysesong for brudd, sier hun.  

LES OGSÅ: Vil du tilbake til eksen?

Kommer for tett på hverandre 

Men hvorfor trigger egentlig ferier samlivsbrudd? Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgiving, forteller til KK.no at det kan skyldes at parene tilbringer mye mer tid sammen enn det de ellers er vant til.

- Mens noen par trenger ferien sammen for å kommer nær hverandre og få ny energi til hverdagen starter igjen, er det andre som rett og slett ikke tåler å ha ferie sammen. Disse synes ofte det blir for mye når de må tilbringe store deler av døgnet sammen – de kommer altfor tett på hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer