SKILL DEM: Epler og bananer bør ikke oppbevares sammen. Foto: Getty Images/Zoonar RF
Vis mer
Hold avstand!
Frukt som for eksempel tomater og epler produserer stoffet etylen når de modnes, og bør derfor ikke oppbevares sammen med andre fruktslag eller grønnsaker, skriver Matportalen.no.
Du bør heller ikke oppbevare modne og umodne frukter sammen.
Modnende frukter inneholder altså plantehormonet etylen, som framskynder modningsprosessen hos frukt og grønnsaker.
Legger du modnende frukter sammen med ferdigmodnede frukter og grønnsaker, kan disse faktisk råtne.
Generelt gjelder følgende regel: Lav temperatur nedsetter produktenes livsfunksjoner og forlenger oppbevaringstiden, skriver Matportalen.no.
Mange vanlige fruktslag skal gjennom en modningsprosess etter at de er høstes og før de spises. Det er da de utvikler det saftige, aromatiske fruktkjøttet vi er ute etter når vi biter inn i for eksempel et eple.
Frukt som høstes umoden, som epler og pærer, bør oppbevares i romtemperatur.
Noen fruktslag, som melon, banan, papaya og avocado kan ta skade av for kald lagring.
Steinfrukt og bær høstes nær innpå naturlig fullmodning, og kan derfor oppbevares i kjøleskapet.